Politic

FOTO | Parlamentari buzoieni din PSD și PNL, împreună în Israel

Deputatul Gabriel Avrămescu, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, alături de colegii săi social-democrați din camera inferioară a Parlamentului Laurențiu Țepeluș și Romeo Lungu, s-au aflat, săptămâna trecută, împreună în Israel, într-o vizită de lucru. Cei trei politicieni buzoieni au avut întâlniri cu mai mulți membri ai Knessetului (Parlamentul israelian), printre care și secretarul general al acestui for, Dan Marzuk, cu care au discutat despre anumite puncte referitoare la legislația din domeniul Educației. Cu acest prilej, delegația buzoiană a amintit și de faptul că, începând de anul viitor, elevii din toată țara vor avea o materie nouă, numită „Educația Holocaustului”.

„Am încheiat o vizită de lucru, alături de colegii mei din Comisiile de Învățământ și cea de Administrație, în Statul Israel. În primul rând, am avut mai multe întâlniri cu membri ai Parlamentului Statului Israel, inclusiv cu secretarul general al Knessetului, domnul Dan Marzuk. În cadrul întâlnirilor din Knesset am discutat cu membrii Comisiei de Educație cu care am avut discuții constructive cu privire la legislația din domeniul educației. Delegația română a amintit și faptul că de anul viitor elevii români vor învăța despre Holocaust la școală, printr-un modul dedicat numit «Educația Holocaustului»”, a transmis Gabriel Avrămescu.

Politicienii buzoieni au vizitat și două școli din Israel unde au putut observa ce presupune procesul de predare, constatând accentul pus de cadrele didactice din Israel pe partea practică, nu pe cea teoretică, așa cum se întâmplă la noi. „Am vizitat, de asemenea, și două școli – Liceul «Tichon Ironi Hey» și Școala Elementară «Ahavat Zion» – unde am văzut că educația copiilor nu se face exclusiv în bănci, ci se axează și pe partea practică, iar activitățile pot avea loc inclusiv afară, în aer liber, sau chiar la fermă. Vom continua discuțiile și colaborarea cu omologii noștri din Knesset pentru a oferi, în special copiilor din cele două state, o educație care să ne asigure un viitor mai bun”, a mai spus liderul liberal buzoian.

Alte puncte ale vizitei delegației buzoiene au fost întâlnirea cu comunitatea evreilor români din Israel – ai cărei membri duc mai departe limba română în acest stat – și o întâlnire cu Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, căruia i-au mulțumit pentru tot sprijinul pe care îl oferă ortodocșilor români.

Vizita a fost încheiată cu un drum la emblematicul Memorial al Victimelor Holocaustului, Yad Vashem, care cuprinde mai multe secții, unde sunt expuse atât obiecte, relicve, o galerie de fotografii rămase de la victimele Holocaustului, cât și o cartotecă, ce conține datele personale – în măsura în care s-au putut aduna -, despre cele aproape șase milioane de evrei, victime ale Holocaustului, între care un milion și jumătate de copii. Gabriel Avrămescu a ținut să mulțumească istoricului și filozofului de origine evreiască Radu Ioanid, actualmente ambasador al României în Israel, pentru toată implicarea și interesul de care a dat dovadă în organizarea vizitei de lucru. „Bineînțeles, nu puteam pleca din Statul Israel fără a trece pe la Memorialul Victimelor Holocaustului, un loc aparte, în care emoțiile te copleșesc și simți puterea pe care poporul evreu a avut-o pentru a trece peste toate provocările la care a fost supus. Vreau să îi mulțumesc E.S. domnului ambasador Radu Ioanid, dar și diplomaților români de la Tel Aviv, pentru implicarea și organizarea acestei vizite de lucru”, a mai transmis deputatul Gabriel Avrămescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare