Actualitate

FOTO | Pădurarii de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă, la instruire

Cu toate că auzim mai des despre păduri care dispar, iată că pădurarii Romsilva din toată țara se ocupă și de împăduriri. În prezent, o amplă campanie de regenerare este în desfășurare în mai multe ocoale silvice din țară, iar acum a venit rândul pădurarilor de la Ocolului Silvic Vintilă Vodă să fie instruiți cu privire la controlul anual al regenerărilor pentru suprafețele regenerate pe cale naturală și pe cale artificială. Scopul controlului este de a determina reușita regenerărilor și modul în care acestea s-au dezvoltat, dar și de a stabili lucrările necesare pentru realizarea compoziției țel.

În prezent, Ocolul Silvic Vintilă Vodă se poate lăuda cu aproape 11 hectare de suprafețe regenerate artificial (din sămânță sau butași) și alte aproape 20 hectare de suprafețe regenerate natural (din sămânță, lăstari sau drajoni). În perioada 1 septembrie-15 octombrie, pădurarii buzoieni desfășoară faza de teren aferentă controlului anual, prin care se stabilește starea suprafețelor împădurite, precum și intervențiile care se impun, motiv pentru care aceștia au luat parte la un instructaj.

„Săptămâna trecută, colegii noștri de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Buzău au participat la un instructaj privind controlul anual al regenerărilor pentru suprafețele regenerate pe cale naturală și pe cale artificială. Ocolul Silvic Vintilă Vodă are în control, la momentul actual, 10,58 hectare cu regenerări artificiale și 19,61 hectare de regenerări naturale. Faza de teren a controlului anual se va efectua în perioada 1 septembrie-15 octombrie. Obiectul controlului îl constituie toate suprafețele regenerate pe cale naturală, mixtă sau artificială care nu au realizat starea de masiv. Starea de masiv reprezintă momentul din care o regenerare se poate dezvolta independent, transformându-se într-o pădure tânără”, au transmis reprezentanții Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri. Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Buzău administrează circa 9.700 hectare păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 hectare păduri aflate în alte forme de proprietate. Suprafețele regenerate natural sau artificial, prin împăduriri, sunt îngrijite cel puțin șase ani de silvicultorii Romsilva, până când se transformă într-o pădure tânără.

Articole similare