Administrație

FOTO / Noapte albă pentru utilajele de deszăpezire din Râmnic

Condițiile meteo nefavorabile au dus la închiderea traficului pe mai multe drumuri naționale, județene sau comunale din județele Buzău și Vrancea. Și in municipiul Râmnicu Sărat a nins abundent în aceste zile, însă utilajele pentru deszăpezire au intervenit imediat ce condițiile meteo au permis, scrie gazetaramniceana.ro. Acestea nu au încetat să lucreze niciun moment în ultimele 72 de ore.

În Râmnicu Sărat situația este stabilă, iar cu ajutorul intervențiilor echipei Administrației Domeniului Public (ADP), ale echipajelor de salvare, pompieri ori poliție, ale furnizorilor de electricitate și gaze, toate cursele interne ale operatorului de transport public cât și activitatea de aprovizionare a magazinelor cu produse alimentare s-au desfășurat corespunzător regimului de iarnă.

Sâmbătă seara se circula în condiții de iarnă în toate zonele orașului, iar duminică dimineață sunt deja degajate și arterele din cartierele de blocuri, acolo unde prioritare vor fi platformele de depozitare a gunoiului.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, îi îndeamnă pe râmniceni să nu arunce zăpada pe carosabil, ci în curți, pe spații verzi sau în zone libere și le mulțumește acelora care au contribuit semnificativ la „starea de stabilitate”  în care se află orașul.

„Oameni buni, Eforturile tuturor acelora care au trudit în ultimele 24 de ore au făcut ca situația în municipiul nostru să fie stabilă și să depășim cele câteva ore critice în care condițiile meteorologice extreme au creat blocaje. Le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles situația și au acționat conform sarcinilor de serviciu sau a propriei conștiințe, angajați ai instituțiilor implicate sau cetățeni! Au fost sute de râmniceni care au pus mâna pe lopeți și au contribuit semnificativ la starea de stabilitate în care ne aflăm. Au fost și alte situații în care cetățeni care nu înțeleg că în fața naturii dezlănțuite nu ne ajută absolut deloc gălăgia, acuzațiile și lucrurile făcute fără discernământ (exemplu zăpada aruncată pe carosabil din parcări, trotuare sau curți, după ce utilajele au intervenit în zonă!). Această categorie de cetățeni trebuie să înțeleagă că împreună cu ei am putea realiza mai mult, mai repede și mai bine, cu ei împotrivă – doar atât s-a putut obține în lupta cu forța naturii! Mâine (duminică, n.r.) este ziua în care trebuie să fim lucizi și responsabili și să facem ceea ce trebuie pentru ca săptămâna următoare să ne găsească pregătiți pentru muncă! Trebuie să punem la propriu mâna pe lopeți și să degajăm trotuarele pentru ca trotuarele din întreg orașul să le permită copiilor să meargă la școală și tuturor celorlalți pietoni să circule în condiții de siguranță! Nu aruncați zăpada pe carosabil, ci în curți, spații verzi sau zone libere, chiar dacă acest lucru solicită un efort suplimentar din partea dumneavoastră! Mai avem mult de muncă, dar împreună putem trece și de această dată cu bine de o nouă provocare! Dumnezeu să ne ajute și să ne dea tuturor gândul cel bun!”, a transmis primarul Sorin Cîrjan.

Articole similare