marți, 11 august 2020

FOTO | Momentul bilanțului la Hasdeu în prima zi de școală: Niciun corigent, media pe școală la gimnaziu a fost 9,83 și 9,17 la liceu, și doar 14 elevi au media anuală sub 8

Un nou an școlar a debutat luni și la Buzău, ocazie cu care curțile tuturor instituțiilor de învățământ au găzduit tradiționalele festivități. Reprezentanții autorității locale au parti­cipat separat la manifestările de deschidere ale anului școlar, prefectul Carmen Ichim alegând să fie prezent la festivitatea de la Colegiul Hasdeu, alături de senatorul Lucian Romașcanu, fost absolvent al liceului, cel care l-a însoțit și pe primarul Constantin Toma la festivitatea de la Liceul Tehnologic „Gri­gore Moisil”. Primarul Toma a mai fost prezent și la Școala 14, în Simileasca, iar președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a fost prezent la școala din Săpoca, unde festivitatea a coincis cu încheierea oficială a proiectului „Reabilitarea, extinderea și utilarea școlii Săpoca”.

Deschiderea noului an școlar la Colegiul Hasdeu a coincis cu un bilanț al rezultatelor înregistrate anul trecut la cel mai titrat liceu buzoian, cifre care sunt impresionante.

„Există perspectiva de a vorbi la Hasdeu ca mediile, sub 8 să fie <abolite>”

Astfel, dintre cei 285 de elevi de clasa a IX-a și cei 26 de clasa a V-a, doar 14 au avut media anuală sub 8. De asemenea, media pe școală la gimnaziu a fost 9,83 și 9,17 la liceu! În anul școlar trecut, Colegiul Hasdeu nu a avut niciun corigent.

„Suntem o familie care întotdeauna a confirmat așteptările buzoienilor. Hasdeul nu este o școală de pluton, ci o școală care privește mereu înainte. Venim după un an școlar foarte bun, cu confirmări la olimpiade școlare. Avem în premieră un elev care a obținut 100 de puncte și premiul I la Olimpiada Națională de Biologie –  Ștefan Mușat, avem o medalie strălucitoare la Olimpiada Internațională de Chimie din Yakutsk, obținută de Eugen Piron. Avem confirmarea acti­vităților în dezbateri la competiția de Debate prin premiul obținut de cei mici vacanță. O mare surpriză și apoi o confirmare ne-a ofe­rit-o echipa de robotică. Sunt doar câteva dintre menționările pe care le putem face. La Hasdeu se învață zi de zi. După anul școlar trecut nu am avut niciun corigent, media pe școală la gimnaziu a fost 9,83 și 9,17 la liceu. Doar 14 elevi ai școlii noastre au media anuală sub 8. Există perspectiva de a vorbi la Hasdeu ca aceste medii, sub 8, să fie <abolite>. Rezultatele se obțin cu efort, la care se adaugă caracterul și puterea de a înțelege că aparții unui spațiu care știe să se mențină în vârful ierarhiilor. Fiecare elev trebuie să înțeleagă rolul lui aici. Toți absolvenții noștri de anul trecut au diplomă de bacalaureat și aproape toți sunt studenți, unii intrând pe primele locuri”, a declarat directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu.

Un centru de teatru și film va fi organizat anul acesta

Conducerea liceului buzoian a anunțat și înființarea unui centru cultu­ral care va fi dedicat pregătirii elevilor pasionați de actorie.

„Începând din acest an, vom crea alături de Centrul Cultural <Bogdan Petriceicu Hasdeu>, un centru de teatru și film. Va trebui să ieșim cu lucruri de calitate pentru că eforturile profesorilor de aici pot duce la rezultate excepționale”, a mai declarat directorul Ionel Banu.

Festivitatea de des­chidere a noului an școlar a continuat cu prezentarea profesorilor și diriginților, iar bobocii din singura clasa de a V-a a colegiului au fost invitați să facă turul liceului.

„A început un an nou an școlar. Dragi elevi, vă urez un an de excepție și mult succes pentru a vă atinge obiectivele pe care vi le-ați propus. Sunteți nu buni, ci foarte buni; reprezentați o mândrie a județului Buzău și de aceea vă respect, vă iubesc și vă voi fi alături mereu. Stimați profesori și părinți, vă rog să fiți aproape de ei să își atingă țelurile”, le-a transmis hasdeienilor prefectul Carmen Ichim.

 

„Mă bucur să fiu iarăși aici. Sunteți într- adevăr cei mai buni elevi ai județului Buzău. Îmi aduc aminte de o glumă, când mă întreba lumea în București ce liceu am făcut, le spuneam că am fost coleg de liceu cu George Emil Palade. Este important să știm cine a fost înaintea noastră și să le urmăm exemplul pentru că doar prin excelență putem ajunge acolo unde ne dorim”, a declarat ­se­natorul Lucian Romașcanu.

 

loading...
error: Content is protected !!