Actualitate

FOTO / Militarii de la Boboc, la împădurirea de pe Dealul Istrița

Voluntarii militari ai Bazei Aeriane Boboc/Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene, au participat, alături de reprezentanți ai Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural din România (ANTREC), Asociația „Călător prin România” și Primăria Pietroasele la acțiunea de împădurire ce a avut loc vineri, pe Dealul Istrița, care a fost mistuit de incendiile de la sfârșitul lunii martie.

„Pentru că ne pasă! Ieri, 6 mai 2022, am răspuns ˂prezent˃ la inițiativa Primăriei Pietroasele, împreună cu Asociația ˂Călător prin România˃ și ANTREC Buzău, la acțiunea de împădurire a Dealului Istrița din județul Buzău. Recent, un incendiu puternic a cuprins pădurea din zona Gruiul Dării, distrugând astfel o importantă sursă de oxigen, dar și multe specii protejate din zonă. De acum, aproximativ 1.000 de puieți de salcâm vor prinde rădăcini pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a zonei și la un mediu mai curat”, au declarat reprezentanții Bazei Aeriene Boboc, într-o postare pe Facebook.

Și reprezentanții Asociației „Călător prin România” au transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor implicați, spunând că suprafața afectată este destul de mare și va fi nevoie de peste 100.000 de arbori plantați și de mulți ani pentru ca zona să își revină. „Dealul Istrița din Buzău intră în procesul de reîmpădurire. După puternicul incendiu de acum câteva săptămâni care a distrus habitatul multor specii de animale și arbori, ne-am adunat cu mic, cu mare, civili și militari, pentru a planta câte un copăcel și pentru a reîmpăduri zona. În total, Dealul Istrița are nevoie de 110.000 de copaci pentru ca zona afectată să fie refacută și de ani de zile pentru a fi ca înainte. Însă, pas cu pas, copăcel cu copăcel, zona o să renască din propria sa cenușă. Azi au fost 1.000, acum câteva zile încă 1.000 și vor mai fi multe alte mii, până când totul o să revină la normal! Vrem să mulțumim Antrec Buzău pentru inițiativa și mâna de ajutor, Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene pentru voluntarii militari, care au dovedit că dragostea față de țară îmbracă multe forme, Primăria Pietroasele și tuturor sătenilor”, a transmis Asociația „Călător prin România”, pe pagina de Facebook.

Articole similare