miercuri, 15 iulie 2020

FOTO | Meserie, artă şi imaginaţie la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii

Liceul Tehnologic Mese­rii şi Servicii se poate mândri şi cu unul dintre cele mai apreciate profiluri, Estetica şi Igiena Corpului Uman. În acest domeniu, elevii interesaţi vor parcurge ­mo­dule specifice calificării Frizer, Coafor-Manichiurist-Pedichiurist.

În cadrul acestei specia­lizări, elevi de la liceu sau şcoala profesională învaţă pas cu pas arta de a fi creativi în meseria aleasă, tehnici de armonizare a culorilor în vopsirea părului şi machiaj, coafuri, tunsori, realizate după tehnici ­moder­ne.

Liceul beneficiază de o bază materială bună şi în acest domeniu, punând la dispoziţia elevilor salon de coafură-manichiură, dotat cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, în fiecare an există elevi care beneficiază de proiecte Erasmus +, desfăşurând un schimb de experienţă în ţări precum Germania, Elveţia, Portugalia.

Elevii vor beneficia de instruire practică cu maiştri instructori specializaţi în acest domeniu, iar partea teoretică cu cadre didactice specializate. Practica comasată o fac în colaborare cu agenţii economici, la saloane de renume din Buzău.

„Cred că această mese­rie aleasă de elevi a fost o dovadă a faptului că profesorii sunt întotdeauna alături de elevi şi părinţi, că misiunea unui dascăl nu este numai aceea de a informa, ci şi de a forma caractere, personalităţi. Consider că acesta este unul dintre pri­mii paşi realizaţi în această direcţie şi sunt sigură că, dacă vom continua şi în anii următori, rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor. Mă bucur că şi în acest an am reuşit să organizam activităţi cu un impact răsunător asupra elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice. <Şcoala Altfel> este o perioadă a anului şcolar, în care fiecare elev se descoperă altfel pe sine şi consider că această activitate a permis fiecăruia dintre copiii noştri, din marea familie de la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău să afle că meseria este întotdeauna <brăţară de aur> şi arta de a fi frumos, sănătos şi în pas cu tendinţele modei în materie de tunsori, coafuri şi machiaj este importantă pentru fiecare viitor stilist”, a declarat Valentina Dughiană, profesor la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău.

Buzoienii de clasa a VIII-a interesaţi de oferta Liceului Tehnologic Meserii şi Servicii se pot prezenta la sediul instituţiei, în strada Bazalt, nr. 15, sau pot solicita detalii la numărul de telefon 0238. 719.223, pe pagina de Facebook Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău sau pe site-ul liceulmeseriiservicii.ro

loading...
error: Content is protected !!