Politic

FOTO / Lucian Romașcanu, momente pline de emoție la Târgu Mureș

Miercuri, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a aflat la Târgu Mureș, acolo unde a trăit „patru momente de emoție”, după cum le-a catalogat acesta.

Primul dintre ele a fost întâlnirea cu colectivul Teatrului Național, oameni care pun vocația înaintea inerentelor lipsuri. Acesta a discutat deschis despre priorități, precum și implicarea Ministerului Culturii, adăugând că în scurt timp va avea vești bune legate de discuțiile purtate.

Lucian Romașcanu a participat, la invitația prietenului său, prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST), la evenimentul de suflet dedicat Școlii Ardelene, sufletul renașterii românismului în Transilvania.

De asemenea, acesta a participat la depunerea de coroane la bustul lui Petru Maior, corifeul Școlii Ardelene, cel care dă numele secției non-medicale a Universității, dar și la dezvelirea monumentului dedicat Școlii Ardelene, un monument mult așteptat, care contribuie la păstrarea memoriei luptei românilor în Transilvania, operă a sculptorului Grama Vasile Ion.

Articole similare