sâmbătă, 16 ianuarie 2021

FOTO | Lucia Dumitrescu, omagiu adus compozitorului Cornel Fugaru la TVR: „Datorită lui am deschis un cabinet de psihoterapie în Buzău, iar în timpul pandemiei am avut multă activitate”

Este unul dintre cei mai cunoscuți artiști buzoieni, o voce deosebită care a reușit, de-a lungul timpului, să cânte alături de nume „cu greutate“ din industria mu­zi­cală. Lucia Dumitrescu (30 ani) a fost, de curând, invitata emisiunii „Drag de România mea!” de pe TVR 2, ocazie cu care buzoianca a adus un omagiu celebrului compozitor Cornel Fugaru, căruia i-a fost elevă. Lucia a cântat pe scena din platoul emisiunii piesa „De vrei să știi ce înseamnă român”, o compoziție Cornel Fugaru, cu un text semnat Dan V. Dumitriu, devenită celebră în interpretarea marelui Dan Spătaru.

„Atunci avea să înceapă colaborarea mea cu familia Fugaru”

Buzoianca și-a amintit că a început colaborarea cu regretatul Cornel Fugaru după ce, în anul 2001, a câștigat trofeul unui mare festival organizat chiar de familia Fugaru. Este vorba despre Festivalul Internațional „Steaua de aur”, câștigat de Lucia Dumitrescu cu piesa „Dacă vreau aprind o stea”, a compozitorului Marius Țeicu.

„În perioada anilor 2000, acest festival organizat de familia Fugaru era unul de anvergură internațională, la care veneau inclusiv copii din America. Am câștigat prima ediție a acelui festival cu o compoziție a lui Marius Țeicu. Atunci avea să încea­pă colaborarea mea cu familia Fugaru”, a declarat Lucia Dumitrescu.

„În pandemie am lucrat mult cu copii la cabinet”

Întrebată de moderatorul emisiunii, Fuego (Paul Surugiu), ce i-ar transmite astăzi celui care i-a fost mentor, lui Cornel Fugaru, care cu siguranță o privește dintr-o stea, buzoianca a ­măr­turisit că îi este recu­noscătoare pentru cabinetul de psihoterapie pe care aceasta îl are acum în Buzău.

„Pentru că tot trecem cu toții prin această pandemie i-aș transmite (lui Cornel Fugaru, n.r.) o mare recunoștință, pentru că el întotdeauna mi-a spus <Lucia, continuă să cânți frumos, dar în primul rând du-te la școală. Învață carte, fă și altceva în afară de muzică!>. Și mi-a prins foarte bine că m-am dus la școală intens, pentru că, în urmă cu patru ani, am deschis un cabinet de psihoterapie în Buzău, iar în timpul acestei pandemii am avut multă activitate. Am lucrat mult cu copii. Sigur, neremunerat, am lucrat online pentru că a trebuit să închid cabinetul fizic, dar mă bucur că domnul Fugaru mi-a dat ideea. Am învățat de la el că un artist este bine să aibă și o altă specializare în afară de mu­zică. Cred că este foarte important”, a mai declarat Lucia Dumitrescu.

Buzoianca a primit din partea producătorilor emisiunii distincția „Drag de România mea!”, distincție de care s-a mai bucurat și buzoianul Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu.

De la colaborări cu mari artiști, la masterul în „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului, familiei”

Lucia Dumitrescu a debutat pe scenă la vârsta de șase ani, sub îndrumarea buzoianului Constantin Ungureanu, însă primul pas important din carieră avea să îl facă în 2001, când a câștigat Marele Premiu al emisiunii „Ploaia Steluțelor” (TVR1), imitând-o pe Whitney Houston, cu piesa „I will always love you”. În 2007, a participat la Festivalul „Mamaia“, unde câștigă trofeul festivalului, interpretând melodia „În singurătate”, care a primit și premiul întâi la secțiunea Interpretare, precum și premiul Radio România pentru aceeași secțiune. După participarea la Vocea României, Lucia a început colaborarea cu trupa Salamandra, fondată de Cristian Becker, muzician ce a făcut parte  din prima formulă a trupei Scorpions, în anul 1969. De altfel, în 2018, buzoianca, alături de trupa Salamandra, avea chiar să cânte în deschiderea concertului Scorpions din România.

De-a lungul timpului, Lucia Dumitrescu a cântat alături de mari artiști români, precum Margareta Pâslaru, Angela Similea, Nico, Aurelian Temișan, Monica Anghel, Proconsul, Laurențiu Cazan, Benone Sinulescu, Guess Who, Grasu XXL, Trupa Sistem etc.

A absolvit Facultatea de Psihologie cu un master în „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului, familiei”. În timpul liber, Lucia continuă să predea ore de canto, pentru că a terminat și Facultatea de Muzică în paralel cu cea de Psihologie. De asemenea, a moderat emisiunea „Top Ro­mâ­nesc”, alături de celebrul Titus Andrei, la Radio România Actualități, tră­ind momente speciale la microfonul radioului.

loading...
error: Content is protected !!