Sport

FOTO / Luăm trei puncte și rămânem sus

Gloria se impune italienește cu Alexandria

Gloria reușește să mai adauge trei puncte și se menține în plutonul fruntaș al ligii secunde, într-o ediție în care speranțele microbiștilor sunt mai mari ca niciodată.

Primele ocazii ale partidei au fost ale gazdelor, Buzăul creându-și două situații bune de gol în primul sfert de oră, nefructificate însă de oamenii din avanposturi. Cea mai mare ratare a aparținut oaspeților, atunci când în minutul 32 Geani Crețu a ratat cu poarta goală, dintr-o poziție în care e mai greu să dai pe lângă decât să înscrii. Fostul dinamovist a tras de la șase metri pe lângă butul din stânga, după o fază în care portarul Gloriei respinsese în față și era ieșit din cadrul porții.

În a doua repriză, oaspeții nu prea au mai contat pe faza de atac, preferând să se grupeze la 20 de metri, pe două linii și să aștepte contraatacul. Buzăul a atacat cu fundașii la centru, însă ocaziile reale au fost destul de puține. Golul a venit târziu, cu cinci minute înainte de final, după o centrare a lui Pashov, debutant la Gloria, reluată excelent, pe contre-pied, de Cristi Dumitru, plasat inspirat la marginea careului de 6 metri.

Până la ultimul fluier, nu s-a mai întâmplat nimic, Gloria preferând să mențină posesia și să nu le dea celor din Alexandria oportunitatea atacului pozițional.

Cu 14 puncte, Buzăul e pe 4, în plasa liderului Șelimbăr. Sibienii au remizat azi, 0-0 la Slatina, și au 16 puncte. Unirea Slobozia și Corvinul, cu câte 14, sunt la egalitate cu Gloria, dar au golaveraj mai bun.

Etapa viitoare programează derby-ul de clasament dintre Șelimbăr și Buzău. Meciul se va juca vineri, de la 16.00.

Articole similare