Educație

FOTO | Liceul Tehnic Buzău, în presa britanică

O echipă formată din patru elevi și doi profesori de la Liceul Tehnic Buzău a participat, în perioada 1-5  aprilie 2019, în Marea Britanie, la activitatea „Let me tell you about myself” în cadrul parteneriatului strategic „I’m safe at school”. Evenimentul a avut loc în orașul Crewe.

Acest parteneriat abordează fenomenul bullying, dar și cyberbullyingul, fiind un schimb de strategii între licee din România, Marea Britanie, Italia, Polonia, Grecia și Turcia. Liceul Tehnic este coordonatorul proiectul care se desfășoară în perioada 2018-2020.

Bullyingul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel. Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

Cheshire College, gazda întâlnirii, este un colegiu etalon în ceea ce privește calitatea în educație la nivelul întregului Regat Unit. Având 11.000 de elevi britanici și străini și un serviciu de Relații Internaționale la standarde excepționale, Cheshire College a făcut o demonstrație de eficiența privind abordarea învăță­mântului general, tehnologic și vocațional cu scopul atingerii performanței pe toate planurile.

Un elev buzoian, notă maximă la cursul de sociologie la Cheshire College

„Participanții au aflat cum funcționează echipa <Be seif> pentru prevenirea bullyingului în această instituție. Elevii din toate țările implicate în parteneriat au participat la ore alături de colegi din Marea Britanie, la cursurile de teatru, muzică, engleză, sociologie. Elevul Vlad Rotaru de la Liceul Tehnic a luat nota maximă, 6, la sociologie, demonstrând că elevii români sunt bine pregătiți”, a declarat prof. Anca-Madălina Fotin, coordonatorul parteneriatului.

În cadrul întâlnirii din Marea Britanie, elevii din toate țările au improvizat două piese de teatru forum având ca subiect bullyingul, au prezentat eforturile lor de până în acel moment legate de prevenirea abuzurilor și violenței în școala lor, activitățile derulate în fiecare școală. Alături de echipa de proiect reunită, formată din 30 de participanți, a fost prezentă permanent Sicily Miao, studentă a Universitatii British Columbia din Canada, specializată în psihologie, ea fiind foarte interesată de tema și activitățile parteneriatului.

„Reprezentanții comunității locale au fost interesați de prezentările și activitățile desfășurate, parteneriatul apărând în presa britanică și pe site-urile unor instituții din Crewe”, a mai declarat prof.  Anca-Mădălina Fotin.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker