Actualitate

FOTO / Încă o mașină încărcată cu moloz, confiscată de Garda de Mediu

Garda Națională de Mediu a confiscat joi încă o autoutilitară încărcată cu moloz care ar fi ajuns în natură. Este a doua mașină cu care se transportau deșeuri din construcții intrată în custodia autorităților în numai o săptămână. Mijlocul de transport încărcat cu deșeuri inerte amestecate rezultate din lucrări de construcții/demolări, aparținând unei persoane fizice a fost oprită în trafic de resprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Șoferul nu doar a rămas fără mașină dar s-a ales și cu o amendă de 30.000 lei.
„Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, în urma verificărilor efectuate în conformitate cu prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor cât și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, Legea 211/2011 și HG 1061/2008, au dispus sancționarea contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport. Deșeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.
Atragem atenția pe această cale tuturor persoanelor fizice și juridice că transportul, abandonarea și depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase fără respectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției”, se arată într-o informare a Instituției Prefectului de pe pagina de Facebook.
Autoritățile anunță că acțiunile vor continua atât pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sarat, cât și în județ.

Articole similare

error: Continut protejat!!