duminică, 05 iulie 2020

 FOTO | În preajma sărbătorilor, la Centrul de Transfuzii Buzău / Donatori de sânge, dar şi de tichete de masă

 „Pentru luna decembrie avem multe dorinţe exprimate, şi, în special, din partea cluburilor sportive şi a unităţilor publice ca să doneze sânge şi, în acelaşi timp, să doneze şi bonurile de masă pe care le primesc pentru donaţia făcută. Astfel, vor dori să facă  acest bine nu numai pentru pacientul care se află în spital, ci şi prin donarea tichetelor de masă; vor încerca să aducă bucurie  acolo unde este nevoie;  sperăm să se concretizeze şi nu va fi doar în beneficiul pacienţilor, ci şi în beneficiul comunităţii buzoiene”, spune Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău. Donarea de tichete de masă este posibilă pentru că în România există în continuare această practică de a se acorda unele facilităţi celor care merg să doneze, din cauza numărului foarte mic de donatori. Astfel, fiecare donator de sânge beneficiază în continuare de o zi de concediu plătit, analize gratuite : RH, grupa sangvină, Hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis şi probe hepatice, 7 bonuri de masă în valoare totală de 60 lei. Prin urmare, cei care primesc tichete de masă în urma donării de sânge le pot oferi la rândul lor persoanelor  nevoiaşe ori instituţionalizate.

Anul trecut, spune directorul Centrului de Transfuzii Buzău, în luna decembrie  unele societăţi au făcut acest gest. S-au organizat şi au donat sânge, iar tichetele de masă primite au fost direcţionate pentru ajutorarea căminelor de bătrâni.

„În decembrie, cei care se organizează să doneze vor face acest gest de donare a tichetelor de masă. Oamenii îl strâng în mod centralizat şi se orientează către cămine de bătrâni, căminele pentru copii; este un gest absolut minunat, pentru că lucrurile sunt atât în beneficiul pacientului care aşteaptă sânge în spitalele din Buzău şi Bucureşti, dar şi în beneficiul acelora defavorizaţi de soartă şi în luna decembrie aşteaptă ajutor”, mai spune directorul Centrului de Transfuzii.

În această idee, zilele trecute pe la Centrul de Transfuzii Buzău au trecut să doneze sânge echipa de Rugby a Buzăului, care de nouă ani face acest gest nobil. „Mulțumim echipei de rugby din Buzău, care sub coordonarea domnului George Georgescu, a donat sânge, ieri. Mulţumim, domnule Georgescu pentru ca de nouă ani de zile sunteţi alături de noi și atrageţi după dumneavoastră și echipa în donarea de sânge. Felicitări!”, scria pe pagina de socializare directorul Centrului de Transfuzii. Un alt grup care este alături de Centrul de Transfuzii buzoian este cel al motocicliştilor buzoieni de la B-Zones RC Buzău.

„A câta oară alături de noi? Astăzi, au donat sânge motocicliştii de la B-Zone RC Buzău. Mulţumim din suflet acestor oameni minunați, care ne-au ajutat de fiecare dată și nu numai cu donarea de sânge. Suntem norocoși să vă avem alături!Felicitări!”, a transmis Adriana Crăciun directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

loading...
error: Content is protected !!