vineri, 03 iulie 2020

Bilanţ îngrijorător: în medie, 4 oameni și-au pierdut viața în fiecare lună în accidente rutiere produse pe șoselele Buzăului

Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier este marcată în cea de-a treia duminică a lunii noiembrie a fiecărui an pentru a comemora milioanele de oameni decedați și răniți pe drumurile lumii, a susține moral familiile și prietenii acestora și a atrage atenția populației la această problemă socială gravă, la consecințele și costurile asociate ei, precum și la măsurile preventive.

În acest context, în ziua de 17 noiembrie polițiștii buzoieni s-au alăturat reprezentanților Asociației de întrajutorare “Ionescu Filofteia Dănuța” și elevilor Școlii Generale „Spătaru”, care au marcat Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier.

Activitatea s-a desfășurat la intersecția străzilor Chiristigii și Obor (rond Episcopie).

,,Tema activității – reducerea numărului de decese prin accidente de circulație – ne reamintește despre necesitatea de a conduce în mod responsabil, de a ne educa copiii și de a promova o conduită preventivă în trafic.

În pofida numeroaselor acțiuni preventive și de patrulare pe principalele șosele care trazitează județul, statisticile arată cifre îngrijorătoare. 43 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere. Cel mai grav eveniment ritier a fost în luna aprilie pe DN2B, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Bâlhacu. Cinci oameni au murit, unii pe loc alții ulterior, la spital, după ce șoferul unui microbuz care se deplasa din direcţia Oradea către Tişiţa – Vrancea a ignorant semnalele acustice, luminoase şi semibariere fiind lovit în plin de
de un tren care circula pe ruta Bucureşti-Galaţi. 10 victime au fost transportate la spital, în timp ce alte 3 au fost declarate decedate la locul accidentului. Alte două au decedat ulterior, una fiind chiar șoferul mașinii, în cazul căruia s-a stability ulterior că era băut.
Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier a fost lansată de Federația Europeană a Victimelor Traficului Rutier (FEVR) și adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU) în anul 2005. Tema Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor din acest an este “Obiectivul 2020: reducerea fatalităților rutiere și a accidentelor grave cu 50%”, au precizat reprezentanții Poliției.

loading...
error: Content is protected !!