marți, 22 septembrie 2020

FOTO I VIDEO / Eroul Ciprian-Ștefan Polschi adus astăzi acasă

UPDATE

Trupul sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi a ajuns la Buzău, cu cîteva minute înainte de ora 18. Sicriul a fost depus la la capela bisericii „Sfântul Ștefan” de pe strada Frăsinet. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor din Buzău.

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Trupul neînsuflețit al militarului buzoian va fi depus la capela Bisericii Sf. Ștefan de pe strada Frăsinet, Micro III. Ciprian-Ștefan Polschi urmează să fie înmormântat joi, în Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, din Buzău, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

loading...
error: Content is protected !!