Actualitate

FOTO / Exercițiu tactic desfășurat de pompierii buzoieni la Râmnicu Sărat

Un amplu exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren a fost desfășurat de către pompierii buzoieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”, la sediul unui operator economic din municipiul Râmnicu Sărat, ce are ca obiect de activitate producerea și comercializarea produselor de încălțăminte și care numără circa 100 de angajați. Exercițiul s-a desfășurat în colaborare cu personal de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Serviciul de Ambulanță Județean și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Râmnicu Sărat.

Acțiunea s-a desfășurat conform unui scenariu în care la depozitul operatorului economic ar fi izbucnit un incendiu, iar două persoane ar fi rămas în interiorul clădirii. Scopul acesteia a fost de testa viteza de răspuns a personalului și de a eficientiza aspecte precum organizarea, coordonarea și desfășurarea acțiunii de salvare.

„Scenariul: în depozitul operatorului economic a izbucnit un incendiu, punând în pericol angajații societății, evacuând clădirea. Doi dintre aceștia au fost surprinși de flăcări în interior, fiind necesare extragerea lor și acordarea primului ajutor medical de urgență. Ce am urmărit: antrenamentul personalului, eficientizarea timpului de răspuns precum și verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției și modul de cooperare interinstituțional”, transmite ISU Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare