ActualitateEducație

FOTO / Europe Direct Râmnicu Sărat, gazdă a conferinței naționale a liderilor de tineret

Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat va găzdui până duminică, 30 aprilie, întâlnirea comună de lucru a liderilor de tineret ai centrului și multiplicatorilor oportunităților de tineret ai rețelei EuroPeers Romania, coordonată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La eveniment vor lua parte 12 membri, iar activitățile se vor desfășura în Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat din Primărie și în Centrul de Tineret Fortes. Aceste activități vor contribui la extinderea dimeniunii de multiplicare a oportunităților de tineret europene, accesate prin programe precum Erasmus Plus, Corpul European de Solidaritate, Discover EU și altele. Întâlnirea va permite și un schimb de experiență între liderii centrului și multiplicatorii veniți din localități precum Craiova, București, Suceava ori Râmnicu Vâlcea.

Una dintre activități presupune organizarea unei biblioteci speciale, mai exact „o Bibliotecă Vie”, în Centrul de Tineret, cu participarea voluntarilor locali, iar ziua de duminică va fi încheiată cu un teambuilding extins, la care vor lua parte peste 30 de lucrători de tineret și voluntari râmniceni, alături de membrii EuroPeers.

La nivel internațional, EuroPeers este o rețea formată din tineri care au participat și au acumulat experiențe valoroase în proiecte de tineret din cadrul programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate și care sunt dornici să le împărtășească și altor tineri. Rețeaua a fost inițiată de Agenția Națională din Germania, în anul 2005. În prezent este susținută de Agențiile Naționale care gestionează programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate prin intermediul unui parteneriat de cooperare strategică între agenții, fiind prezentă în 18 țări europene.

Sunt prezenți la activități Anca Luiza Ion – EuroPeers Râmnicu Sărat, Teofil Băluță – EuroPeers Râmnicu Vâlcea, Andreea Osman – EuroPeers București, Silviu Petrariu – EuroPeers Suceava, Florentina Groza – EuroPeers Craiova și, din partea  Europe Direct Râmnicu Sărat, Leonardo Dumitrescu, Elena Rizea, Ionuț Dumitrașcu, Ana Maria Ștefan, Rareș Pruteanu, Raluca Robe și Laurențiu Băniciu, împreună cu coordonatorul Centrului râmnicean, Florin Ceparu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker