Educație

FOTO/ Elevii de la „Hasdeu”, acțiune de plantare

Elevii de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” s-au implicat într-o acțiune de igienizare și de plantare a unor puieți de pin silvestru, sub îndrumarea pădurarilor de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă și împreună cu câțiva voluntari. Locul ales nu este întâmplător, iar pe suprafața res-
pectivă în urmă cu trei ani a avut loc o doborâtură cauzată de vântul puternic.

„Acțiune de plantare și de igienizare la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău, la care au participat 60 de elevi și cadre didactice ale Colegiului Național «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Buzău. Silvicultorii buzoieni și voluntarii au plantat puieți forestieri de pin silvestru în golurile rămase după o puternică doborâtură de vânt de acum trei ani și apoi au igienizat zona. Colegiul Național «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Buzău deține în proprietate trei hectare de pădure, căreia Ocolul Silvic Vintilă Vodă îi asigură serviciile silvice”, a transmis Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

În cadrul campaniei de primăvară, Romsilva și-a propus să planteze circa 20 de milioane de puieți forestieri și să regenereze 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, 6.766 hectare prin regenerări naturale și 2.877 hectare prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare.

În ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale și  24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48 la sută din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80 la sută dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Articole similare