joi, 04 iunie 2020

FOTO | Elevii de la Colegiul Economic, deplasare în Spania cu proiectul „Food in our lives” 

24 de elevi și opt profesori au participat, în urmă cu două săptămâni, în Spania, la Lugo, la întâlnirea dedicată unui proiect derulat de Colegiul Economic din Buzău. Este vorba despre proiectul „FIOL-Food in our lives”, care urmărește promovarea unui stil de viață sănătos. Buzoienii îi au parteneri în proiect pe colegii din Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung-Ahaus (Germania), IES Nosa Senora dos Ollos Grandes-Lugo (Spania) și Lycees Mousseron-Jurenil- Denain (Franța).

Vizita în Spania a avut loc în perioada 24 februarie-1 martie. Obiectivele urmărite au vizat un stil de viață sănătos; astfel, înaintea întâlnirii din Spania, elevii au pregătit materiale vizând această temă, piramida alimentară sau obiceiuri sănă­toase atât în ceea ce privește alimentația, cât și în ceea ce privește un program de activități sportive.

Grupul internațional a vizitat producători locali, Mercado de Abastos, Piața de pește, ferma ecologică Granxa Xanceda, Milhulloa- fermă ecologică de plante medicinale și legume. Elevii au fost antrenați în diverse activități sportive și jocuri tradiționale, astfel încât au avut prilejul să socializeze cu elevi aparținând unor culturi diferite.

Din program nu au lipsit vizitele culturale, prilej cu care elevii au descoperit frumusețile regiunii. Alte acti­vități interesante au vizat: prezentarea regiunii și a școlii gazdă, diseminarea proiectului, workshopuri dedicate creării unui meniu ideal și a unui program de activități fizice  în cadrul grupurilor internaționale, ,,Nutriție și sănătate”, un studiu prezentat de nutriționistul Ricardo Estevez prezentarea rezultatelor studiului pri­vind obiceiuri alimentare sănătoase realizat de elevii români.

Echipa României a fost formată din opt elevi-,Sorina-Oana Popescu, Irina-Teodora Cofeleașă, Mădălin-Sorin Nistor, Mariana Olteanu, Mă­dălin Tudorache, Alin-Paul Petcu, Rareș-Alexandru Finta, Angela-Maria Bur­lacu însoțiți de doi profesori, Mihaela-Florentina Mirea și Luciana Stancu.

loading...
error: Content is protected !!