Educație

FOTO / Elevii cu deficiențe auditive, fascinați de Baza Aeriană Boboc

Bucurie mare pentru elevii Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive din Buzău, care au avut ocazia, pentru o zi, să vadă ce înseamnă o carieră în aviație și care este tehnica folosită de militarii de la Baza Aeriană Boboc. La rândul lor, și militarii au transmis că au învățat o lecție importantă de la copii, și anume că „nu e nevoie să ai totul pentru a fi fericit”.

„Împreună, am descoperit aviația, cu toate bucuriile pe care aceasta ni le oferă nouă zi de zi: piloți militari, tehnici de aviație, aeronavele din Forțele Aeriene Române la sol și în zbor. Colegii de la parcul auto le-au prezentat tehnica cu ajutorul căreia ne îndeplinim misiunile de asigurare și sprijin logistic a activităților noastre. Am vizitat simulatorul de zbor IAR99 și Biserica din cazarma Boboc. Pur și simplu ne-au uimit cu energia lor pozitivă și ne-au predat o lecție importantă: nu e nevoie să ai totul pentru a fi fericit!”, a transmis Baza Aeriană Boboc.

Copiii au fost fascinați de tehnica folosită de militari și au avut ocazia să vadă îndeaproape echipamentele care îi ajută la pregătire sau în misiuni, precum simulatorul de zbor IAR99 sau tehnica de luptă. Vizita elevilor s-a încheiat la Biserica unității militare, acolo unde preotul i-a miruit pe toți. „Astăzi (23 martie, n.red.), Baza Aeriană Boboc și-a deschis porțile pentru elevii noștri. Au fost primiți cu multă căldură de toată lumea. În cadrul vizitei, au vizionat un filmuleț despre unul dintre instructorii cu mii de ore de zbor, care a efectuat ultimul său zbor și astfel au simțit cu toții emoția pilotului care iese la pensie, au văzut ce înseamnă botezul primului zbor (pilotul este aruncat pe o grămadă de mărăcini în pielea goală), au vizitat expoziția de armament utilizat în instruirea soldaților, au vizitat un hangar unde le-a fost prezentat elicopterul de antrenament IAR316-B. Copiii au fost fascinați atât de echipamentele militarilor, cât și de modul în care aceștia își desfășoară activitățile.

În cadrul vizitei au putut viziona pista unde au urmărit decolarea elicopterele IAR-300 din dotarea unității. Au mers în parcul auto unde au vizitat tehnica auto, au vizitat simulatorul de zbor IAR99. Ultima oprire a fost la Biserica unității unde au fost miruiți. Socotind zâmbetele copiilor, au avut cu toții o zi minunată!”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive.

Articole similare