duminică, 09 august 2020

FOTO | Elevi buzoieni, față în față cu oportunitățile de studii în Franța

Oficiali ai Ambasadei Franței în România și ai Campus France au poposit joi, 6 iunie, la Buzău pentru a le prezenta elevilor ofertele de studii în Franța.

Evenimentul a fost înscris în cadrul Sezonului cultural Franța-România  și a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Centrul Cultural Francofon Buzău, Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Întâlnirea a avut loc în clădirea Muzeului Județean.

Caravana Studiilor în Franța este un proiect ­ine­dit, care vizează atât promovarea ofertelor de studiu în învățământul superior din Franța, precum și filierele universitare francofone din universitățile din România. La Buzău, caravana a bifat  penultima etapă a unui turneu național.

Atașatul de cooperare universitară de la Ambasada Franței, Frédéric Beaumont, și responsabila Campus France, Andreea Palcu, au susținut o sesiune de pre­zentare a filierelor francofone din învățământul universitar din România și a posibilităților de studii superioare în Franța. Liceeni buzoieni au avut posibilitatea de a se întâlni și cu reprezentanți ai unor firme franceze din România.

Caravana Studiilor în Franța a străbătut peste 3.000 de km pentru a prezenta liceenilor posibilitățile de studii în filierele bilingv francofone din România și în universități din Franța. La întâlnirea interactivă de la Buzău au luat parte elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” și ai Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret”.

loading...
error: Content is protected !!