Actualitate

FOTO / Două autospeciale noi la ISU Buzău

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău și-a mărit flota zilele acestea cu două autospeciale noi, respectiv, o autospecială AT 4003 și un Post Medical Avansat tip I. Autospeciala are o capacitate de 4.000 litri de apă, 200 litri de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență. „Aceasta va fi folosită în cadrul misiunilor desfășurate de către pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Buzău și este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere”, transmite ISU Buzău.

Postul Medical Avansat de tip I este format dintr-un cort de tratament și unul de triaj, adecvate pentru a trata simultan maximum 10 victime. Acesta include medicamentele și materialele sanitare necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienți, dintre care cel puțin cinci aflați în stare critică.

Tehnica de intervenție a fost achiziționată prin intermediul proiectului VIZIUNE 2020, ce are ca obiectiv dezvoltarea și consolidarea capacitații de răspuns la dezastre și la evenimente HILP (High Impact Low Probability) a autorităților responsabile, prin dezvoltarea următorilor piloni strategici: terestru, maritim, aerian, respectiv comandă și control. În cadrul aceluiași program, ISU Buzău a mai primit în urmă cu un an o autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 litri de apă, cu dotări de ultimă generație și caracteristici care îi permit accesul în zonele dificile.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker