S-a stabilit în Marea Britanie după ce a absolvit facultatea de Design Vestimentar, şi are un job ce presupune verificarea calităţii materialelor şi modului în care sunt confecţionate hainele. Mai nou, buzoianca Alexandra Marin şi-a mai deschis un business, graţie căruia sfătuieşte online clienţii să-şi asorteze hainele şi să-şi găsească outfit-uri rapid, în ton cu tendinţele şi „piesele-cheie” din garderobă.

Alexandra este absolventa Liceului de Artă „Margareta Ste­rian” (secţia artă-plastică, textile), după care a urmat cursurile Universităţii Porstmouth din Marea Britanie, absolvind Design Vestimentar în 2016, cu o colecţie inspirată din costumul popular românesc.

La orice nelămurire în materie de tendinţe, culori, outfituri potri­vite pentru un eveniment sau chiar recomandări din creaţiile proprii îţi poate răspunde rapid acum Alexandra Marin, designerul buzoian stabilit de opt ani în Anglia. Buzoianca are începând de anul acesta propria afacere de consultanţă în materie de stil vestimentar, pe lângă ­jo­bul ei de luni până vineri în fashion.

„Unei cliente i-am reorganizat garderoba în trei ore, iar doi saci de haine au ajuns la organizaţii de caritate”

„Am vrut să le arăt clienţilor ce am făcut în trecut şi ce experienţă am. Afacerea se bazează pe şedinţe de styling, sfaturi legate de garderoba actuală şi în ton cu ce se întâmplă în lume legat de risipă şi haine care ajung pur şi simplu la gunoi. De exemplu, ajut persoane care vor să aibă echivalentul a două săptămâni de outfituri, dar realizate din câteva piese cheie care se potrivesc între ele. Alt public ţintă sunt persoanele care au o întreagă cameră plină de haine, care au uitat exact ce haine deţin, şi ajung să poarte doar un sfert din ele. Aşa s-a întâmplat acum câteva săptămâni cu o clientă, căreia în trei ore i-am reorganizat garderoba, am umplut doi saci imenşi de haine care au ajuns la organizaţii de caritate şi i-am dat sugestii de cum altfel le-ar putea purta”, a declarat Alexandra Marin.

„Un job strict legat de chimicalele folosite”

Buzoianca spune că, graţie acestui nou job, ea este mereu online pentru că aceasta este natura businessului său, aşa îşi formează baza de clienţi şi, apoi, recomandările.

„Sunt foarte încântată, îmi ocupă tot timpul, dar îmi face plăcere. Nu m-aş vedea în alt domeniu decât modă, care este în continuă schimbare şi încerc să-mi fac treaba mea bine, mai ales legată de risipa hainelor şi impactul lor asupra planetei. Dincolo de această consultanţă pe care o acord mai nou, jobul meu de luni până vineri se desfăşoară în biroul central de la Topshop în Londra. Este un job strict legat de chimicalele folosite pentru a vopsi o ţesătură sau piele, pentru a realiza nasturi, fermoare etc. şi îţi deschide ochii să nu cumperi de oriunde şi să nu cumperi lucruri fără rost. Spre exemplu, H&M are o strategie de business foarte interesantă, la anul vor să ajungă să folosească 100% ţesături reciclate şi oferă clienţilor un voucher de 5 euro pentru orice sacoşă de textile donată”, a mai detaliat designerul.

„Datorită ei, iubesc acum designul”     

Şi chiar dacă aceste două job-uri o ţin pe Alexandra în priză, din când în când designerul mai dă o fugă acasă, la Buzău, unde se bucură de atenţia celor din jur, mai ales la evenimentele în familie.

„Recent, am fost acasă la nunta celei mai bune prietene din copilărie şi a fost prima dată când am fost domnişoară de onoare. Am avut noroc că am putut să-mi aleg singură rochia (ştiţi cum se întâmplă de obicei). Ea a fost cea care m-a convins să mă duc prima dată la Palatul Copiilor, secţia de Design Vestimentar, când aveam 12 ani şi acolo am stat până la 19 când am terminat liceul şi m-am mutat în Anglia să încep facultatea de Design Vestimentar şi Textile – Business, deci nu aveam cum să nu fiu prezentă la cel mai important eveniment din viaţa ei. Datorită ei, iubesc acum designul şi moda! Pentru orice sfat sau idee, va aştept pe pagină mea de Instagram, @alexandramarinstyling”, a mai precizat Alexandra Marin.

DISTRIBUIȚI
loading...