Sport

FOTO / Cvintet de internaționali la HC Buzău

Cinci „lupi”, convocaţi la acţiunile naţionalelor

Evoluțiile bune ale celor de la HC Buzău în acest sezon se datorează și experienței jucătorilor aduși în vară. Aidenas Malasinskas, handbalist cu „state vechi” în Champions League, continuă să fie convocat la toate acțiunile naționalei de seniori a Lituaniei, fiind, la o vârstă venerabilă, printre cei mai buni jucători ai balticilor.

Din lotul buzoienilor au fost convocați, de asemenea, Gennady Komok și Viacheslav Sadovyi, ambii la naționala Ucrainei, pentru o acțiune derulată în această perioadă.

Alți doi lupi, Paul Gopşa şi Ştefan Armanu, sunt cei doi reprezentanţi ai echipei din Buzău la apelul pentru jocurile de pregătire din cadrul lotului naţional de tineret al României, care se va reuni la Izvorani în aceeaşi perioadă pentru o serie de partide de verificare. Nu în ultimul rând, Darius Neacşu a fost convocat la lotul naţional de juniori al României, reunit la Vaslui, acolo unde are loc o selecţie pentru un stagiu de pregătire combinat cu un turneu internaţional derulat în Republica Moldova. În urma evoluțiilor constant bune de la echipa de club, Darius are mari șanse de a deveni o prezență constantă pe lista antrenorilor naționalei de juniori.

Pentru cei concovați, participarea la acțiunile naționalelor, fie ele de juniori sau de tineret, le poate crește valoarea, dar și vizibilitatea, atrăgând atenția și asupra clubului de la care provin. Mai ales în cazul tinerilor, confruntările cu adversari de valoare nu pot fi decât benefice.

Singura bilă neagră reprezentată de convocările pentru astfel de acțiuni care nu implică jocuri oficiale este legată de creșterea riscului de accidentări și de oboseală acumulată.

Articole similare