Actualitate

FOTO | Cum s-a transformat un accident rutier în tentativă de omor

Gelozia l-a împins către un gest necugetat, iar acum va cugeta o perioadă în arest. Este cazul unui tânăr de 29 de ani, din Mihăilești, care, la înce­putul lunii ­fe­bruarie, într-un moment de furie, a lovit mașina în care tocmai se urca fosta lui iubită. Totul s-a întâmplat după ce tânăra ar fi refuzat să se împace cu el.

Accidentul a avut loc pe 9 februarie, pe DN10, în localitatea Viperești, iar inițial s-a crezut că este o pură întâmplare, deși părea mai mult decât atât. Surprinsă în timp ce urca în mașina actualului iubit, tânăra, de 24 de ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce i-a fost prins un picior între portiera și pragul ușii din spate-stânga a autoturismului.

Potrivit martorilor, fata ar fi vrut să se urce într-o mașină staționată, moment în care a fost surprinsă de o altă mașină care venea pe sensul dinspre Brașov. După câteva luni de cerce­tări, timp în care au intrat și în posesia certificatului medico-legal care atestă leziunile suferite de victimă, oamenii legii au concluzionat că fapta individului a fost intenționată și se poate încadra la tentativă de omor. La sfârșitul săptămânii trecute, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dar a contestat decizia, contestația urmând să fie judecată zilele următoare.

Individul nu este chiar „ușă de biserică”. În 2018, Primăria Mihăilești a cerut în instanță, în mai multe rânduri, ca acesta să pres­teze sute de ore  de muncă în folosul comunității în schimbul amenzilor contravenționale primite de la Poliția Urziceni. Mai ­exact, Primăria Mihăilești l-a pus la muncă forțată din cauză că nu și-a plătit amenzile. De asemenea, în decembrie anul trecut, Judecătoria Buzău a admis o cerere a autorităților din Germania prin care acesta este obligat să achite o amendă contravențională de 263,50 euro care i se aplicase în 2018.

 

Articole similare