Cultură

FOTO / Corul buzoian Happy Kids for a Happy Life, cu bărcile pe Nil

Zilele acestea, corul buzoian Happy Kids for a Happy Life participă la Festivalul Internațional pentru Folclor și Artă din Aswan, la invitația Ministerului Culturii din Republica Arabă Egipt.

„Suntem onorați să participăm, la invitația Ministerului Culturii din Republica Arabă Egipt, la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional pentru Folclor și Artă din Aswan”, a spus profesoara Oana Dobre, coordonatoarea corului. Echipa buzoiană care va reprezenta România la acest festival este formată din Sara, Larisa, Ioana, Andreea, Alexandra, Ștefania, Denisse, Miruna, Raisa, Anastasia și Teodora, mai spune cadrul didactic.

Coordonate de profesoara de muzică Oana Dobre, ele vor susține până pe 24 februarie opt concerte cu muzică, obiceiuri și dansuri tradiționale românești.

Aceasta este cea de-a patra participare a corului buzoian la acest festival: „Dacă inițial am privit totul ca pe o provocare, acum considerăm prezența noastră în Egipt o datorie de onoare! Sperăm să bucurăm publicul prezent la festival, să primim cât mai multe aplauze, iar pe voi – cei care ne susțineți și ne apreciați – să vă facem mândri de noi!”, mai spune profesoara Oana Dobre, care adaugă mulțumirile sale Excelenței Sale D-lui Moayad Fathallah Mohamed El Dalie, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Arabe Egipt în România, și consului Nader Shebl, pentru sprijin, cuvintele frumoase și timpul acordat.

De asemenea, profesoara Oana Dobre, povestește cum a fost deschiderea festivalului pentru corul pe care îl conduce și promite că experiențele trăite acolo, cu bucuria concertelor pe care le-au susținut, le vor prezenta și buzoienilor sub forma unui album de fotografii. „În deschiderea Festivalului Internațional din Aswan am participat la cea mai frumoasă și inedită paradă a țărilor participante: cu bărcile pe Nil. Am acordat interviuri, am dansat, am cântat și ne-am bucurat de fiecare moment. Avem multe fotografii, dar le vom pune în albumul pe care îl vom posta la întoarcere”, mai spune Oana Dobre.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker