joi, 09 iulie 2020

FOTO | Coronavirusul „provoacă” politicienii și artiștii buzoieni să se întoarcă în timp

Imposibilitatea de a socializa față în față la fel ca până acum, din cauza coronavirusului, i-a făcut și pe buzoieni să intre în jocul provocării pe Facebook de a posta imagini cu ei din tinerețe/copilărie. Printre cei care au intrat în jocul care a cuprins inclusiv vedete de la Hollywood s-au regăsit și persoane publice, de la actori, cântăreți și oameni de sport, până la politicieni din Buzău.

Pe scurt, cineva din grupul de prieteni de pe Facebook postează o fotografie cu el din tinerețe și „tăguiește” un alt prieten, provocându-l astfel ca și acesta la rândul său să prezinte imagini din vechile albume foto și de a provoca mai departe un alt prieten. Și tot așa.

Răutăcioșii spun că un motiv pentru care oamenii au început să posteze fotografii de acum 20 de ani îl reprezintă închiderea saloanelor de înfrumusețare. Dincolo de glume, „jocul de-a provocarea” a scos la lumină imagini de colecție cu persoane publice din Buzău pe care suntem obișnuiți să le vedem în altfel de ipostaze.

Iată câteva dintre acestea:

Fănică Bîrlă

Fost viceprimar al municipiului Buzău, Fănică Bîrlă a acceptat provocarea și a postat o imagine cu el la vârsta de 23 de ani. Momentan director la Electrica și membru al „grupului politic Mocanu” (ALDE, cel mai probabil acum PMP), Bîrlă iese în evidență printr-o coafură total schimbată, după modelul celor de la Bee Gees.

„Ce de plete, ce James Bond!”, „Așa ajung și eu, că s-au închis toate frizeriile” sau „Ce frumusețe de băiat!!! Te-au tuns comuniștii când am fost la Leningrad?”, sunt doar câteva dintre comentariile pe care fostul viceprimar le-a primit de la prieteni la poza postată pe Facebook.

Lucian Romașcanu

Fost ministru al Culturii, buzoianul Lucian Romașcanu este senator PSD de Buzău și președintele Comisiei pentru cultură și media din Senatul României. Romaș­canu a ales să răspundă „provocării” postând două imagini în oglindă: una în care el, copil fiind, apare alături de tatăl său, cunoscut procuror la Buzău înainte de 1989, iar în cea de a doua, într-o ipostază similară, Lucian Romașcanu apare alături de propria fiică.

Carmen Ichim

Fost prefect al Buzăului, momentan comisar șef la Garda de Mediu Buzău și candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean, Carmen Ichim a intrat în jocul de-a provocarea alegând să posteze o fotografie de când avea 5 ani.

„Ce bine semănați cu personajul Veronica din filmul cu același nume, regizat de distinsa doamnă Elisabeta Bostan”, a comentat unul dintre prietenii fostului prefect.

Romeo Lungu

Vicepreședinte al Consiliului Județean și secretar executiv al organizației județene PSD Buzău, Romeo Lungu a răspuns și el la provocare scoțând din albume două fotografii de când avea 11 ani. Cravata roșie de pionier, purtată ce-i drept într-o manieră „originală”, peste pulover și nu la uniforma clasică (sacou negru și cămașă albă), a atras atenția prietenilor lui Lungu. „Cravata roșie mi-i dată, de steagul marelui partid”, a fost unul dintre mesajele pe care vicepreședintele Consiliului Județean le-a primit.

Claudia Cristea

Președintele organizației municipale a Uniunii Salvați România, Claudia Cristea a ales să posteze două imagini de arhivă, una de la vârsta de 4 ani și jumătate și cea de-a doua de la 18 ani.

„Dacă te cunoșteam la 4 ani, mi-ar fi fost frică de tine, cât de războinică păreai!!”, i-a comentat un prieten, iar replica Claudiei Cristea nu a întârziat: „Chiar eram, nu doar păream!”

Mihai Răzvan Moraru

Președintele PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru a intrat în jocul lansat pe rețelele de socializare, alegând să posteze mai multe imagini din perioada liceului, alături de colegi de la Colegiul Hasdeu. Imaginile sunt însoțite de constatarea lui Moraru: „Ce tineri, maică!”.

Silviu Roșioru

Consilier local ales pe listele PSRo și proaspăt transferat în Partidul Mișcarea Populară, Silviu Roșioru, un veșnic aspirant la funcția de viceprimar al municipiului Buzău, a postat o fotografie din copilărie însoțită de un citat: „Timpul nu trece mai repede ca altădată, doar noi trecem mai repede pe lângă el (George Orwell)”.

În timp ce unul dintre prieteni a constatat doar o mică schimbare legată de lookul lui Roșioru – „Doar la păr puțină schimbare”, a spus acesta – un alt prieten a descoperit în vechea fotografie înclinațiile politice care se puteau remarca încă din copilăria celui care a schimbat deja până acum trei partide. „Gânditor erai de mic … Alegerea în politică îți era predestinată oarecum…”, i-a transmis prietenul lui Silviu Roșioru.

Laurențiu Țepeluș

Consilier local pe listele PSD și director adjunct al Colegiului Hasdeu, Laurențiu Țepelus a afișat o imagine din anul 1986, de la vârsta de 20 de ani. Cel mai probabil Țepeluș se afla într-o excursie, iar locația apare în descrierea pozei: Pietrosul Mare (n.r., cel mai înalt pisc muntos din Munții Rodnei).

Nu foarte schimbat, cu excepția frezei, imaginea postată pe Facebook a strâns câteva comentarii de admirație: „Diri, ce look sportiv :)))!” sau „Un tânăr destoinic cu gânduri înalte pe un Pisc de munte.”

Dan Tulpan

Fostul fotbalist și senator, Dan Tulpan a crescut în Ghencea, dar destinul l-a legat pentru totdeauna de echipa Gloria Buzău. Fundașul primei generații de aur a Gloriei Buzău, formație cu care a scris istorie în anii ‘70 – ‘80, atunci când s-a reușit în premieră promovarea în prima ligă dar și cea mai bună performanță din istoria clubului (un onorabil loc 5 în divizia A, în sezonul 1984-1985) a postat o imagine din copilărie, în care apare alături de părinții săi.

Unul dintre comentariile primite la poză i-au adus aminte lui Tulpan de perioada în care s-a implicat în politică (senator FDSN), dar și despre colaborarea cu unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile. „Dane, nu întâmplător ai jucat lângă marele DOBRIN, dar ai ajuns și SENATOR în Parlamentul României. Bine educat din familie frumoasă, rămâi un prieten de caracter, și nu uit că pe vremuri mă cazai la tine la Hotel București! Sănătate și tot binele din lume pentru tine și familia ta!”, a fost mesajul pe care i l-a transmis un prieten.

Doina Pavlovschi

Dr. Doina Pavlovschi este președinte al Societății Române de Homeopatie și unul dintre medicii celebri ai Buzăului. În vârstă de 82 de ani, Doina Pavlovschi este descendentă a celebrei familii Seceleanu, care i-a comandat lui Constantin Brâncuși realizarea ansamblului funerar Rugăciune. „Străbunica mea a fost soră cu Nicolae Seceleanu (mare moșier și angrosist de cereale de la Buzău)”, mărturisea Doina Pavlovschi. De asemenea, tatăl celebrului doctor, Nicolae Marinescu, a fost inspector general în Ministerul Educației, a înființat prima bibliotecă din orașul Buzău și multe școli primare în județ, ajutând inclusiv la construirea clădirii Colegiului „M. Eminescu” de pe strada Independenței.

Dr. Doina Pavlovschi a acceptat provocarea pe Facebook și a postat o fotografie din tinerețe, care a primit comentarii măgulitoare: „Dacă vă simțiți la fel și acum, însemnă că am avut marea șansă să fi cunoscut cum arată o nemuritoare”.

Petre Năstase

„Deci matale l-ai interpretat pe dl. Liviu Ciulei în filmul autobiografic!”, „Nu pot să cred!” sau „Ani de liceu… cu emoții la română”, sunt doar câteva dintre mesajele care demonstrează surprinderea prietenilor la vederea imaginii din adolescența regizorului buzoian Petre Năstase.

Petre Năstase, omul de numele căruia se leagă clipurile multor vedete românești, dar și emisiuni și evenimente de mare succes precum „Dansez pentru Tine”, „Eurovision” și „Cerbul de Aur”, surprinde în imaginea postată prin podoaba capilară bogată, care îl face greu de recunoscut în comparație cu imaginile recente.

Ion Tăbăcaru

Singurul buzoian membru al Asociației Fotografilor Profesioniști, Ion Tăbăcaru a sărbătorit recent 55 de ani de activitate fotografică. Omul care a lucrat ca fotograf și sufleur la Teatrul „G. Ciprian” încă de la înființare a postat mai multe imagini din tinerețe, inclusiv din perioada în care activa ca solist de muzică populară a formațiilor Uzinei Mecanice și Uzinei de Mase Plastice.

Imaginile de la începutul anilor ‘70 au stârnit nostalgie în rândul foștilor colegi. „Ce frumos! Ar fi bine să organizăm o întâlnire cu cei care mai suntem de la uzină să petrecem după ce trece virusul!”, i-a scris artistului fotograf o fostă colegă.

Patricia Cimpoiașu

Violoncelista trupei Amadeus, Patricia Cimpoiașu, este unul dintre artiștii care au luat parte la această provocare lansată în mediul online. Buzoianca în vârstă de 31 de ani a ales să posteze într-un Instagram story o fotografie din copilărie.

loading...
error: Content is protected !!