luni, 01 iunie 2020

FOTO | Construcția centurii Buzău, votată drept cel mai important proiect pentru dezvoltarea zonei urbane

Construcția centurii Buzău, transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transportul atât de persoane, cât și cargo și  drumul Expres Siret (Ploiești – Buzău) sunt proiectele prioritare pentru buzoieni, potrivit ierarhizării  în cadrul campaniei “ALEGE PRIORITĂȚILE ORAȘULUI TĂU!”.

4.749 de respondenți au  votat până acum pentru prioritizarea proiectelor necesare pentru dezvoltarea zonei urbane Buzău,  254 de răspunsuri fiind de pe platforma Opinia Buzău.

Campania ,,Alege Prioritățile Orașului Tău”, cea mai mare campanie de consultare publică din țară pe tema dezvoltării urbane, respectiv metropolitane, a ajuns la peste 80.000 de răspunsuri primite de la cetățenii din toată țara.

,,Cu sprijinul Opinia Buzău, BUZĂU OCUPĂ LOCUL 8 ca număr de răspunsuri primite din partea cetățenilor. Primele 3 proiecte alese ca cele mai importante de către cetățenii din Buzău până în acest moment sunt: 1. Construcția centurii Buzău Est, 2. Transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transportul atât de persoane, cât și cargo și 3. Drumul Expres Siret (Ploiești – Buzău). Cetățenii mai pot alege prioritățile orașului până pe 22 MARTIE 2019. Astfel, vă rugăm să ne sprijiniți în continuare în promovarea chestionarului și listei de proiecte prioritare pentru Buzău. „Cetă­țenii din Buzău sunt invitați să se implice în ierarhizarea proiectelor strategice pentru comunitatea noastră până pe 22 martie accesând acest chestionar: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk. Detalii pot fi găsite pe www.facebook.com/Prioritățile.Orașului.Tău și pe site-ul web al iniția­tivei: www.prioritatileorasuluitau.ro.”, transmit responsabilii campaniei.

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, derulează din ianuarie și până pe 22 martie campania de consultare ,,Alege Prioritățile Orașului Tău” în București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Pe baza răspunsurilor locuitorilor din fiecare municipiu-reședință de județ, va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, pentru prima dată agreate atât de administrația publică, cât și de comunitatea locală.

Această listă va informa viitoarele decizii de investiții publice, care vor putea, în felul acesta, să respecte o viziune comună.

Pentru județul Buzău, Banca Mondială a ales zece proiecte de infrastructură care ar putea primi finanțare. Dintre acestea șapte sunt ale Primăriei Buzău – transformarea unei părți a aeroportului militar Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transport persoane și cargo, construcție Centura de Est Buzău, înființarea unei piețe de gross și a unui centru de logistică cu depozite frig pentru legume-fructe, înființarea unui parc industrial, realizarea Centrului de recreere și sport Parcul Tineretului, transformarea Pădurii Crâng de 182 ha în parc, reabilitarea și amenajarea Domeniului Marghiloman. Celelalte trei proiecte acceptate de Banca Mondială au fost propuse de Consiliul Județean Buzău: Drum expres DX5 Siret Buzău-Focșani; Drum expres Muntenia Găești-Ploiești-Buzău-Brăila, Mo­dernizare cale ferată Ploiești-Focșani.

image description

loading...
error: Content is protected !!