marți, 02 iunie 2020

FOTO | Consiliul Județean Buzău va investi 100.000 de euro într-o tabără pentru copii în raionul Dubăsari

O delegație a Consiliului Județean Buzău a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită de lucru în Raionul Dubăsari din Republica Moldova, ocazie cu care a fost organizată o ședință comună a celor două administrații, în cadrul căreia au fost semnate două documente importante care vor contribui la întărirea relațiilor de colaborare pe care Consiliul Județean Buzău și Consiliul Raional Dubăsari le au  din anul 2017.

Unul dintre documentele semnate de președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu vizează o asociere trilaterală între Consiliul Județean Buzău, Consiliul Raional Dubăsari și Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir din Federația Rusă, asociere în baza căreia vor fi demarcate în perioada care urmează proiecte comune în domeniul educațional, cultural și social. Inițiativa acestei asocieri este prima de acest fel semnată de către o unitățile administrative din cele trei țări și s-a bucurat de sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova prin prezența la eveniment a ministrului plenipotențiar din cadrul Ambasadei României la Chișinău Adrian Sârbu, potrivit observatorulbuzoian.ro.

Un alt document semnat de președintele Consiliului Județean Buzău Petre Emanoil Neagu și de preșe­dintele Consiliului Raional Dubăsari Grigore Policinschi vizează un sprijin financiar pe care Consiliul Județean Buzău îl va oferi „fraților” de la Dubăsari pentru dezvoltarea Centrului de Odihnă pentru Copii și Tineret ,,Prietenia” în ­ve­derea oferirii de noi facilități  copiilor și tinerei generații. Concret, CJ Buzău va aloca 100.000 de euro pentru finanțarea construcției unui nou bloc în cadrul Centrului de Odihnă pentru Copii și Tineret ,,Prietenia”, bloc care ar urma să contribuie la sporirea capacității de cazare și petrecere a timpului liber. Primii 50.000 de euro vor fi trimiși anul acesta, iar dife­rența anul viitor.

„Consiliul Județean Buzău și Consiliul Raional Dubăsari sunt primele unități administrativ-teritoriale ce au semnat o inițiativă comună de asociere trilate­rală cu Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir din ­Fe­derația Rusă! 

Această promovare a relațiilor transfrontaliere are ca scop dezvoltarea unor proiecte în domeniul educațional, social, cultural și nu numai. 

Mulțumesc Ambasadei României în Republica Moldova și domnului ministru Adrian Sîrbu pentru că sprijină această inițiativă!

Vizita făcută în perioada 22-24 martie, alături de consilierii județeni, a avut încă un rezultat pozitiv. 

Consiliul Județean Buzău va sprijini Consiliul Raional Dubăsari în demersul de a dezvolta tabăra <Prietenia> pentru a oferi noi facilități copiilor și tinerei generații. În baza acordului de înfrățire dintre CJ Buzău și Raionul Dubăsari, în anul 2017 au fost în această tabară 92 de copii din Județul Buzău, iar in 2018 – 88 de copii. Ne dorim ca aceste schimburi de experiență și prietenii legate să nu se oprească aici”,  a scris Neagu pe pagina sa de socializare.

De asemenea, vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre în calitatea sa de președinte al AJF Buzău a promis că va trimite la Dubăsari 50 de mingi de fotbal, două rânduri de echipament și 100 de scaune pentru copiii care practică fotbalul acolo, iar consilierul județean Silviu Nicoare a promis să realizeze prin firma sa instalația electrică a clădirii taberei de copii care urmează a fi construită cu sprijinul Consiliului Județean Buzău la Coșnița.

În 2016, peste 8.000 de volume semnate de autori români și colectate de Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar și Biblioteca județeană „Vasile Voiculescu”, au fost donate bibliotecilor din raionul Dubăsari, regiunea Transnistria.

loading...
error: Content is protected !!