sâmbătă, 30 mai 2020

FOTO | Claudia Cristea (USR): ,,Dezastrul de la Lopătari a fost prevestit de nepăsarea autorităților”

Situația drumurilor din comuna Lopătari este de mult știută de către autoritățile județene de la Buzău, dar soluțiile întârzie să apară, susține președintele organizației municipale a Uniunii Salvați România, Claudia Cristea, care spune că dezastrul produs de ultimele ploi era previzibil.

,,Primarul Vasile Lefter, omul care a refuzat să primească dosarul cu semnături <Fără penali în funcții publice>, se pare că a ales să nu fie de față, să nu se implice, nici măcar după tragedia produsă în comuna sa; mai mult decât atât, a plecat într-o mini-vacanță împreună cu colegii din primărie, arătând o mare nepăsare și lipsă de res­pect față de cetățenii care l-au ales!

Drumurile sunt luate de ape, de la Luncile în sus spre Terca. Trecerea din comuna Lopătari spre satele Chirani și Vârteju se face doar pe o punte veche, care abia se mai ține în trei stâlpi, iar o altă cale de acces nu există. În satul Vârteju este un domn învățător care face dializă. Cum au grijă aleșii locului ca la acest om, grav bolnav, să ajungă mașina pentru a fi dus la tratament? Drumul este surpat, de asemenea, în satul Malu-Roșu, în apropierea școlii. Mai sus de școală, la <nea Vicuță Căpățână>, cum zic localnicii, drumul este, la fel, rupt, și nu se poate ajunge în satul Terca. Puntea din comuna Lopătari, care este acolo de 60-70 de ani, a fost reparată doar de către localnici, iar dacă se rupe, nu va mai exista altă trecere spre Chirani și Vârteju.

Ce cale de acces vor găsi oamenii de acolo, mare parte fiind bătrâni și bolnavi? Cerem să fie luate măsuri împotriva autorităților locale și a primarului Vasile Lefter – care au ales să stea nepăsători, într-un dispreț profund față de comunitate –  pentru proasta gestionare a situației de criză apărută. <,Fără hoție ajungem departe!>”, arată Claudia Cristea într-un comunicat de presă.

loading...
error: Content is protected !!