vineri, 14 august 2020

FOTO | Cea mai mare expoziție de autor organizată anul acesta în București aparține unui buzoian

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de viață și 35 de ani în slujba artei, Valeriu Șușnea a organizat o amplă expoziție la Sala „Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului din București.

După expoziția de la Buzău, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Buzău a ținut să își ­pre­zinte cele mai importante lucrări realizate pe parcursul carierei și în Capitală. „Retrospectiva 60” este una mult mai amplă și va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00 și 16.00, până la sfârșitul lunii august.

„Am fost încântat să aflu că aceasta este cea mai mare expoziție de autor organizată anul acesta în București. Este un fel de prag pe care mă bucur că l-am atins. De asemenea, este prima expoziție găzduită aici, la Sala <Constantin Brâncuși> a Centrului Internațional de Conferințe – Camera Deputaților (Palatul Parlamentului), după declan­șarea pandemiei”, a declarat Valeriu Șușnea.

„Am ales să prezint lucrări din mai multe etape de creație”

Expoziția „Retrospectiva 60” cuprinde 120 de lucrări de dimensiuni foarte mari. Dacă la Buzău au fost prezentate și lucrări de dimensiuni mai mici, la București sunt expuse preponderent picturi mari. Sunt lucrări de pictură, ulei pe pânză, din ciclurile deja cunoscute ale artistului buzoian: „Călătorii Imaginare” și „Vămile Văzduhului”.

„Expoziția are un ­carac­ter retrospectiv, pentru că am ales să prezint lucrări din mai multe etape de creație. Sunt încântat că de când am deschis-o, pe 9 iulie, au venit mai mulți vizitatori să admire expoziția, unii dintre ei arătându-se interesați să achiziționeze câteva lucrări. Au fost, de asemenea, și critici de artă care și-au manifestat dorința de a veni să vadă lucrările, cum ar fi Mihai Plămădeală… au fost și oameni politici, precum președintele Ca­merei Deputaților (n.r., Marcel Ciolacu), care a anunțat că vine să viziteze expoziția”, a mai declarat Valeriu Șușnea.

1 COMENTARIU

  1. Frumos eveniment, frumoasa aniversare.
    La multi ani dle Susnea. Sanatate, inspiratie si mana buna in continuare.
    Ce este frumos si lui Dumnezeu ii place!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!