duminică, 09 august 2020

FOTO | Ce se întâmplă când edilul şef este donator fidel de sânge

 „Un spital minunat,un colectiv minunat  şi o doamnă manager plină de pasiune și ambiție .Mulțumim personalului Spitalului din Smeeni, doamnei manager Marilena Dobrescu și inimoşilor locuitori ai comunei, în frunte cu domnul primar, donator fidel. Încă o campanie de donare sânge frumoasă cu rezultate frumoase. Felicitări!”, a transmis Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău, la finele campaniei de donare de sânge desfăşurată la Spitalul din Smeeni.

„Donează sânge, salvează o viaţă!” este campania  care s-a desfăşurat cu succes, la finele săptămânii, la Spitalul de Boli Cronice Smeeni. „O nouă zi în care să putem ajuta , să putem salva o viaţă… “, este mesajul pe care l-a transmis conducerea spitalului pe pagina de socializare a instituţiei către toţi locuitorii din Smeeni, pentru a-I încuraja să doneze sânge pentru a salva viaţa semenilor aflaţi în suferinţă.

Specialiştii au dat asigurări tuturor donatorilor  că pentru  organismul uman „o priză obişnuită de sânge este de 450 ml, cantitate care nu presupune nici un risc pentru donator deoarece organismul are permanent în rezervă 300-400 ml de sânge pe care-l foloseşte când se depun eforturi mari, precum şi capacitatea de a reface repede sângele donat (cantitativ 1-2 ore, iar calitativ 14 zile) fără a fi necesar un tratament sau o alimentaţie specială, totul depinzând de modul în care organismul repartizează diversele cantităţi de sânge în raport de nevoi şi de promptitudinea cu care se face această permanentă adaptare”.

loading...
error: Content is protected !!