Actualitate

Foto / Care sunt poveștile Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine” în comunitatea buzoiană

Anca Șilcă este fondator și președintele Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine”, o organizație care s-a implicat foarte mult chiar și anul trecut, în pandemie, pentru ajutorarea copiilor din familii marginalizate social. Ea a povestit  pentru reprezentanții Fundației Comunitare Buzău  că a decis înființarea acestei organizații după ce timp de doi ani s-a implicat în activități de voluntariat și chiar s-a aflat pentru o vreme în postura de vicepreședinte  al unui alt ONG. Totul a fost posibil cu sprijinul familiei și a prietenilor acesteia.

Povestea „Totul Va Fi Bine” este în mare despre prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor ce provin din familii defavorizate, lipsite de resurse care să asigure sprijin pentru educația copiilor. „Prin acest proiect țintim creșterea accesului la educație și sănătate pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate. Concret prin activitatea asociației urmărim să contribuim la integrarea în comunitate a unor grupuri sociale care se confruntă cu diverse probleme: abandonul școlar; lipsa educației sociale, civice și culturale a persoanelor cu acces limitat la surse de informații, sărăcia devenită un stil de viață, resemnarea în fața inegalităților de șansă și a condițiilor improprii de trăi, abandonarea copiilor din centrele de plasament ajunși la vârsta majoratului și constrânși să înceapă o viață pe cont propriu”, a relatat Anca Șilcă pentru Fundația Comunitară Buzău câteva direcții de acțiune pale organizației pe care o conduce.

În ceea ce privește campaniile pe care această organizație le-a dus pentru ajutorarea copiilor merită să amintim Campania „Sfertul de lectură”, care a însemnat pregătirea și echiparea copiilor proveniți din medii defavorizate pentru începerea școlii și ulterior pentru participarea la școala on-line, cu rechizite, ghiozdane complet echipate, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, gadget-uri și dispozitive pentru orele on-line, precum și  campania „Fii Bun De Crăciun”, prin care „ am încălțat peste 230 de <piciorușe goale>”, după cum spune Anca Șilcă, iar copiii au primit cadouri consistente și părinții alimente și bunătăți pentru Masa de Crăciun. La fel de importante ca și impact social au fost și campaniile „ Construim ACASĂ, renovând o casă”- prin care  organizația s-a implicat în construcția de case celor mai puțin norocoși, precum și cea intitulată „Totul Va Fi Bine, Ianis”- prin care a fost susținut financiar un copilaș de 5 ani, cu mari probleme de sănătate ca să poate ajunge la operația salvatoare din Turcia.

Lista ar putea continua, avem planuri mari pentru următoarea perioada datorită rezultatelor încurajatoare și feedback-ului pozitiv primit atât pentru mine ca și fondator „Totul Va Fi Bine” , cât și ca om și mă bucur enorm că am reușit să atrag și persoane care își doresc să își dedice parte din timpul lor acțiunilor de voluntariat în cadrul asociației.

Despre toate aceste preocupări ale președintelui Asociației Caritabile „Totul Va fi Bine” s-au interesat și reprezentanții Fundației Comunitare Buzău care luna aceasta  duc ei înșiși o campanie de sărbătorire a femeii în cadrul unui proiect care le scoate în evidență pe buzoiencele care au un cuvânt de spus în societate prin activitățile și campaniile care vin în sprijinul semenilor, copii sau bătrâni aflați în dificultate, într-un fel sau altul.

„Proiectele și campaniile desfășurate sunt menite să aducă o schimbare în mentalitatea și percepția celor din jur, iar MISIUNEA noastră este să oferim celor din jur ajutorul de care au nevoie, să atragem și să organizăm oameni care la rândul lor pot contribui mai departe în diverse proiecte și bineînțeles să devenim o organizație sustenabilă cu rezultate pe termen lung și numeroase schimbări pozitive în rândul comunității”, a mai declarat Anca Șilcă.

Articole similare