luni, 06 iulie 2020

FOTO | Buzoian de 51 de ani, dealer de droguri în Vâlcea. Când și cum a pus bazele afacerii ilegale

Un buzoian de 51 de ani a fost identificat ca fiind „creierul” unei rețele de trafic de droguri de risc care acționa din județul Vâlcea. Poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi, în judeţul Vâlcea, 16 percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, fiind descoperite cinci plantaţii de cannabis cu peste 668 de plante.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T – B.T. VÂLCEA, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, toate pe raza judeţului, în vederea destructurării unei grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri de risc.  Poliţiştii au descins la locuinţele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, fiind puse în executare 16 mandate de aducere”, a anunţat, marţi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că un bărbat de 51 de ani, din Buzău, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat mai multe persoane.

”Astfel, ar fi pus bazele mai multor culturi de cannabis, iar drogurile obţinute ar fi fost comercializate pe raza judeţului Vâlcea. În urma percheziţiilor, au fost descoperite 5 plantaţii de canabis constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare”, a mai transmis Poliţia Română.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 1,5 kg de cannabis, 23 de comprimate ce par a fi ecstasy, 0,5 g praf alb, 2 ţigarete confecţionate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 400 de euro şi 4.480 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 39 de telefoane mobile şi 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., 4 chei auto, 4 ceasuri, documente şi înscrisuri.

Cantitatea de cannabis rezultată de pe culturile astfel depistate este de cel puțin 60 kilograme și urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro.

Procurorii DIICOT Vâlcea spun că acest grup infracțional organizat format din 14 suspecți, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, s-a constituit începând cu luna mai 2019, pe raza județului Vâlce, având ca scop înființarea a cel puţin 5 culturi de cannabis, în vederea obţinerii unor cantităţi importante de droguri de risc, pe care intenționau să le comercializeze către terțe persoane.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a reținut faptul că cei doi liderii ai grupului infracțional au racolat prin intermediari un număr de 4 suspecți care pentru a obține un câștig financiar rapid, au acceptat ca începând cu luna iunie 2019 să înfiinţeze culturi de cannabis, constând în 150-200 plante, la imobilele deținute de către acestia pe raza județului Vâlcea.
Aceste imobile erau situate în zone izolate şi greu accesibile, pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate.
Creşterea şi îngrijirea plantelor a fost realizată de către membrii grupării, sub supravegherea celor doi lideri, care ulterior au procedat la punerea în vânzare a cantităţilor de cannabis pe piața ilicită din municipiul Râmnicu Vâlcea și a altor localități.

loading...
error: Content is protected !!