Monden

FOTO / Bianca Purcărea, pe porțile Muzeului Municipal București

„Ce mi-e-n Times Square, ce mi-e la Universitate, colț cu Colțea? Nu mai e decât un pas de la una la alta, dar îl fac la anul, că mai am niște treabă acum…”, a scris, mai în glumă, mai în serios, frumoasa cântăreață buzoiană Bianca Purcărea, care și-a anunțat astfel prezența oficială în cadrul expoziției de la Muzeul Municipal București.

„Îmblânzitoarea de ii Alexandra Negrilă mi-a pus deoparte, la ultima ședință foto de-acum aproape doi ani, un costum popular de Vrancea și unul de Buzău, să-mi am inima întreagă, pe care le vedeți, alături de multe alte minuni de ii, în curtea Muzeului Municipiului București”, a anunțat Bianca pe rețelele de socializare.

Evenimentul cuprinde printre exponatele sale și imagini realizate grație poiectului Etnotique, pus la cale de „îmblânzitoarea de ii”, așa cum o alintă Bianca, Alexandra Negrilă. Aceasta a făcut posibil proiectul în care se pun în valoare comori tradiționale care se și păstrează și se duc mai departe. „Grație muncii ei și a supertalentatei Ileana Stoian-Rădulescu, Ziua Iei a devenit Săptămâna Iei”, a mai amintit Bianca.

Pozele de la Muzeul Municipal din Capitală provin de la o ședință foto realizată în anul 2019, în care mai multe modele au îmbrăcat costume populare autentice, păstrate și recondiționate, din majoritatea zonelor țării noastre. Unul dintre modele a fost Bianca Purcărea, care a pozat și a filmat cu mândrie ii și fote tradiționale, inclusiv din zona Buzăului.

Reamintim că Asociația Etnotique militează pentru promovarea și digitalizarea patrimoniului textil al României și are drept scop conștientizarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților care să contribuie la promovarea și dezvoltarea artei populare țărănești, derivatelor ei și a modului de viață din mediul rural, din punct de vedere profesional, cultural, social și educativ.

 

Articole similare