Monden

FOTO | Bianca Mihai anunță un spectacol nou marca Giuvlipen

Printre concerte și filmări, Bianca Mihai pregătește, împreună cu echipa ei, ultimele detalii ale spectacolului „Virală pe TikTok”, care va fi pus în scenă la Teatrul Dramaturgilor Români, începând cu data de 2 septembrie. Eroinele piesei sunt talentatele Bianca Mihai și Nicoleta Ghiță, regia este semnată de Mihaela Drăgan, costumele vor fi realizate de Loly by Zita Moldovan, iar coregrafia și mișcarea scenică le aparțin buzoienilor Mihai Răzvan Rotaru și Corinei Platon.

„Virală pe TikTok” este un spectacol care vorbește despre tineri și nevoile lor prin prisma fenomenului cultural modern, TikTok. Povestea piesei plasează publicul într-o societate plină de standarde duble, tinerele se confruntă cu idealurile sexiste de frumusețe, mișcarea periculoasă a pick-up artiștilor, presiunea virginității și a căsătoriei, dar și influența religiei în suprimarea drepturilor femeilor. Cu o carismă contagioasă, ele folosesc TikTok ca pe o platformă pentru a declanșa o revoluție socială împotriva ignoranței care învăluie societatea în care trăiesc.

Spectacolul derulează o narațiune a împuternicirii adolescenților, subliniind curajul a două pioniere rome, gata să rupă lanțurile normelor sociale și să catalizeze un viitor mai luminos și mai echitabil pentru cele și cei ca ele.

Giuvlipen înseamnă feminism în limba romani și este prima companie de teatru independent feminist rom din România. „Arta noastră este provocatoare, experimentală și foarte performativă. Temele spectacolelor noastre sunt diverse, dar au ceva în comun: discutăm deschis subiecte pe care uneori istoria, uneori mentalitatea și constrângerile sociale sau politice, le-au pus sub tăcere. În fiecare spectacol ne propunem să revendicăm arta, istoria și identitatea culturală romă, prin povești spuse chiar de noi, artiștii și artistele rome”, se arată pe site-ul companiei de teatru. Giuvlipen a fost înființată în 2014 de actrițele Mihaela Drăgan și Zita Moldovan.

Articole similare