luni, 10 august 2020

FOTO | Barna, la Buzău: ,,România are nevoie să își reconstruiască încrederea astfel încât oamenii să vrea să trăiască aici”

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, candidatul alianței USR-PLUS la funcția de președinte al României, susține că, în cazul în care va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale alături de Klaus Iohannis, nu își va schimba mesajul politic pentru a atrage votanți ai candidaților care vor fi ieșit din cursă: ,,Nu este atât o chestiune de segment de alegători, este o chestiune de viziune despre România. Eu propun o nouă Românie, în care oamenii să-și dorească să trăiască. În momentul de față, 50 la sută dintre tinerii de liceu își văd viitorul în afara țării. 50 la sută din vitorul nostru vrea să trăiască în afara României. Lucrul acesta trebuie schimbat, și acesta este mesajul – și eventual puteți găsi aici segmentul – pe care îl transmit românilor, și este poziția mea ca viitor președinte; România are nevoie să își reconstruiască încrederea astfel încât oamenii să vrea să trăiască aici (…) Mesajul este același pentru ambele tururi: propunerea de Românie pe care USR-PLUS și pe care Dan Barna o propun este acea Românie în care să fim fericiți să trăim, în care să ne dorim să ne creștem copiii. Pentru că am fost foarte mult plecat în Diaspora pentru europarlamentare, iar mesajul românilor din Diaspora era acesta: nu foarte mulți au plecat din pricina salariului ­mi­nim, foarte mulți au plecat pentru că nu mai aveau încredere că în România pot să își construiască viitorul; or, acest lucru trebuie să îl reconstruim”, a spus Barna la Buzău, unde s-a aflat preț de câteva ore, în care a vizitat Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură, zona Pieței Daciei și Piața Centrală.

Rugat să comenteze tragedia de la Săpoca de la finele săptămânii trecute, Dan Barna a spus că aceasta este ,,o confirmare amară în plus a faptului că în România trebuie să avem o schimbare majoră”: ,,Face parte, din păcate, din statul eșuat pe care îl experimentăm de 30 de ani, vedem că tot mai multe sisteme ratează să funcționeze, sistemul de asigurare a siguranței cetățenilor a eșuat, vedem diversele cazuri din ­Edu­cație, iată că, acum, și sistemul de Sănătate are lacune majore; știam lucrul acesta, dar fiecare asemenea situație este o confirmare amară în plus a faptului că în România trebuie să avem o schimbare majoră, clasa politică trebuie schimbată, iar oameni noi, oameni competenți trebuie să vină și să își asume schimbarea în politică, pentru că ­alt­fel cu vechea clasă politică, astfel de situații vor continua să apară și este dureros pentru întreaga societate. Este o dramă și o tragedie, fără îndoială, că s-a putut întâmpla într-un spital un asemenea lucru, dar, repet, este încă un semnal că sistemul nu mai funcționează pe majoritatea palierelor. Responsabilitatea ține de tipul de politică care se face în România de 30 de ani, politică publică bazată pe cumetrie, rubedenii și clientelism politic”, a spus preșe­dintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, candidatul alianței USR-PLUS la funcția de președinte al României.

2 COMENTARII

  1. Programul PNL, USR+, PMP, : Multinaționalele scutite de taxe a Buget; Cedarea gratis a gazelor din Marea Neagră către Exxon (SUA) și OMV (Austria); Demolarea Catedralei Mântuirii Neamului; Dictatura Statului Subteran(Servicii+Procurori+Judecători+ONG-uri civice+Președinte).

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!