Politic

FOTO | Avrămescu: ,,Veşti bune pentru şoferii din Buzău”

Rondul de la Spătaru va fi extins cu încă 200 mp!

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Gabriel Avrămescu, a anunţat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că lucrările de la giratoriul din Spătaru vor continua, pentru extinderea acestuia pe supra­faţa de teren cunoscută de buzoieni ca ,,Borcanul”.

,,Odată începute lucră­rile la sensul giratoriu, specialiştii în amenajarea drumurilor au reanalizat zona şi au hotărât extinderea intersecţiei cu încă 200 de metri pătraţi, pe locul rămas liber după demolarea fostului punct de observaţie al Poliţiei Române, cunoscut de buzoieni ca <Borcanul>. Aşadar, intersecţia, care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci, cel mai probabil, chiar şi de o bandă separată pentru dreapta. Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2-E85, va facilita accesul în intersecţie al maşinilor de mare tonaj. Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid şi în siguranţă al TIR-urilor, în special, şi protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roţii.

Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolare <Borcanului>, sensul giratoriu provizoriu fiind funcţional la începutul lunii aprilie anul curent. După avizul poliţiei rutiere pentru noua soluţie tehnică de amenajare a intersecţiei, acostamentul va fi amenajat cu sistem rutier complet, astfel că, la final, va exista mai mult spaţiu pentru sistematizarea intersecţiei. Constructorii estimează aproximativ 10 zile pentru executarea lucră­rilor”, a scris Avrămescu pe Facebook.

Articole similare

error: Continut protejat!!