Sănătate

FOTO – AUDIO / O nouă donație pentru Spitalul Județean de Urgență Buzău

Secția de Chirurgie Generală a primit o platformă electrochirurgicală de peste 158.000 de lei

De la începutul pandemiei de Covid-19, Spitalul Județean a primit numeroase donații ce constau în aparatură medicală, materiale sanitare și materiale de protecție pentru personalul medical.

Luni, spitalul a primit o nouă donație importantă prin acțiunea din cadrul campaniei „Dăruiește o șansă la viață” a Asociației CERT-Transilvania. Astfel, Secția Chirurgie Generală a Spitalului Județean Buzău a fost dotată cu o platformă electrochirurgicală, monopolar bipolar și sigilare vasculară, în valoare de 158.738,02 lei. Aceasta nu este prima donație pe care asociația o face către Spitalul Județean. Anul trecut, secția UPU-SMURD a primit o donație din partea Asociației CERT Transilvania cu sprijinul General Membrane S.A., care s-a alăturat campaniei #SOLIDARI, achiziționându-se un ventilator tip Crius V6-non-invaziv/invaziv staționar.

Donația a fost posibilă în urma implicării medicului Răzvan Dedu, medic primar în cadrul Secției Chirurgie Generală. „În primul rând doresc să mulţumesc echipei General Membrane SA în parteneriat cu CERT Transilvania care a înţeles importanţa acestei platforme de electrochirurgie Valleylab FT10 Energy Platform în activitatea noastră. Aceasta vine să completeze echiparea Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, deschizând, practic, noi oportunități în efectuarea unor intervenții chirurgicale complexe, în special cele laparoscopice, unde precizia actului chirurgical este deosebit de importantă. Această platformă permite chirurgului sa realizeze un act medical de calitate, cu siguranţă crescută, cu lezare minimală a ţesuturilor şi consecutiv, cu o recuperare mai rapidă a pacientului”, a precizat Răzvan Dedu.

 

La rândul său, managerul spitalului, Claudiu Damian, a mulțumit și el pentru această donație importantă. „Doresc să mulţumesc General Membrane SA şi asociaţiei CERT Transilvania pentru această donație generoasă, care ne ajută să îmbunătăţim dotarea materială a Secţiei Chirurgie și completează eforturile pe care le facem pentru a asigura cele mai bune condiții în Spitalul Județean de Urgenţă Buzău. Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este un demers continuu şi mă bucur că echipa medicală din Secţia Chirurgie Generală se implică în a găsi soluţii pentru obţinerea de aparatură medicală. Ne propunem, în primul rând, să creştem calitatea condiţiilor hoteliere şi de tratament, pentru că acestea sunt cele mai importante aspecte pentru pacienţi iar gradul de satisfacţie al acestora măsoară nivelul de performanţă al spitalului”.

Articole similare