Actualitate

Fost primar din Lopătari, condamnat cu suspendare

Fostul primar al comunei Lopătari până la alegerile din toamna anului 2020, Vasile Lefter, care a demisionat recent din funcţia de consilier local al aceleiași unități administrativ-teritoriale, a fost condamnat de Judecătoria Râmnicu Sărat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu permisul suspendat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, arată portalul instanțelor de judecată. Conform aceleiași surse, el trebuie să presteze și 120 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Lopătari.

Lefter a declarat pentru „Agerpres” că se va consulta cu avocatul său pentru a stabili următorii paşi procedurali, având în vedere că soluţia poate fi atacată cu apel: „Nu am primit până acum hotărârea. Am aflat şi eu despre condamnare de la avocat, dar nu am primit încă hotărârea. Voi sta de vorbă cu avocatul pentru a lua o decizie ulterioară”, a spus fostul primar de Lopătari.

Vasile Lefter a fost implicat la finalul lunii iunie într-un accident rutier uşor, în timp ce conducea un autoturism având permisul suspendat. „În data de 29 iunie, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Buzău a reţinut un bărbat pentru infracţiuni la regimul rutier. Bărbatul a fost depistat în localitatea Oreavul, după ce a plecat de la accidentul soldat doar cu pagube materiale în care a fost implicat pe DN2-E85, în Poşta Câlnău, lăsându-şi autoturismul la faţa locului. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit faptul că şoferul, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Lopătari, are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. De asemenea, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat”, comunica, la vremea respectivă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău. La acel moment, Vasile Lefter declarat pentru „Agerpres” că a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker