Politic

Fost ministru buzoian, șef al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale

Buzoianca Adriana Petcu, până vineri secretar de stat în Ministerul Mediului, a fost eliberată din funcție de către premierul Marcel Ciolacu și numită președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM). Aceasta după ce fostul șef al Agenției, Alexandru Petrescu, a fost votat de Parlament luna trecută pentru a ocupa postul de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Adriana Petcu

Noul președinte al Agenției, Adriana Petcu, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului începând cu luna martie 2023. Ea a mai ocupat o poziție similară în perioada iulie 2017- noiembrie 2019. Între ianuarie și iunie 2017 a fost ministru al Apelor și Pădurilor în Guvernul PSD Grindeanu.

În rest, din 1990 încoace, Petcu și-a desfășurat activitatea profesională exclusiv la Administrația Națională „Apele Române″, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, pe care a condus-o între 2009 și 2017. Imediat după absolvirea Facultății de Hidrotehnică a Institutului Politehnic din Iași, între 1985 și 1990, Adriana Petcu a lucrat ca șef de echipă de examinări tehnice și control al calității la Antrepriza de Construcții Nucleare Cernavodă, care construia centrala nucleară.

 

Articole similare