Politic

Fost deputat de Buzău, consul general al României la Salonic

Guvernul a adoptat, joi, 19 hotărâri privind numiri în funcţia de consul general, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Printre propuneri sunt și nume cunoscute din zona politică.

„La stabilirea propunerilor de numiri în funcţia de consul general au fost avute în vedere criterii specifice acestor posturi, pentru a asigura reprezentarea României în afara graniţelor ţării la un standard adecvat. Analizarea candidaturilor a fost efectuată şi prin raportare la obiectivele propuse de către candidaţi în proiectul de mandat şi la modul în care aceştia s-au prezentat în cadrul interviului, care au reprezentat una dintre etapele procedurii de numire a consulilor generali ai României”, precizează MAE.

Potrivit MAE, este vorba despre o primă serie de numiri în funcţia de consul general al României, procedura urmând să continue până la ocuparea şi a celorlalte posturi vacante sau vacantabile.

Printre cele 19 propuneri se regăsește și Carmen-Ileana Mihălcescu, pentru  Consulatul General al României la Salonic.

Carmen-Ileana Mihălcescu, fostă Moldovan, a fost una dintre pupilele fostului președinte al Partidului Social Democrat Liviu Dargnea, care a promovat-o vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Mai mult, în vara anului 2018, Liviu Dragnea i-a delegat atribuţii­le de şef al Camerei Deputaţilor exact în ziua în care opoziţia a cerut o sesiune extraordinară pentru o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne şi înfiinţarea unei comisii de anchetă privind represiunea violentă de la mitingul Diasporei din 10 august. Carmen Mihălcescu a anunţat că solicitarea opoziţiei pentru organizarea unei sesiuni extraordinare nu a fost aprobată de Biroul permanent, controlat de PSD-ALDE, din cauza unor presupuse probleme tehnice.

Carmen-Ileana Moldovan Pupila a fost deputat de import la Buzău, aleasă pe listele PSD-PUR în legislatura 2008-2012. Ea este acum soţia lui Horia Mihălcescu, fost consilier de ima­gine al lui Liviu Dragnea, în trecut acesta lucrând şi pentru Elena Udrea sau Sorin Ovidiu Vântu.

Ca parlamentar de Buzău, Carmen Ileana Mihălcescu (Moldovan) s-a făcut remarcată doar prin demisia din Partidul Social Democrat şi migrarea către UNPR alături de deputatul Adrian Mocanu, în semn de protest faţă de refuzul conducerii centrale de a-l demite din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pe fostul senator Ion Vasile, contestat de o facţiune din PSD Buzău, condusă de fostul primar Constantin Boşcodeală.

 

Articole similare