Sănătate

Focar de COVID la Spitalul Săpoca

12 pacienţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au fost confirmaţi cu infecţie cu coronavirus, iar autorităţile de sănătate publică au declarat focar de COVID.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, citate de News.ro, 12 pacienţi intrernaţi în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au fost diagnosticaţi în aceste zile cu infecţie cu coronavirus, acesta fiind primul focar de acest timp înregistrat în judeţul Buzău în ultima perioadă. Pacienţii cu afecţiuni psihice nu au prezentat simptome specifice bolii la internare, ci ulterior. Ei prezintă în special febră şi stare de slăbiciune. Cu toţii au fost transportaţi într-un pavilion care a funcţionat şi pe perioada pandemiei drept spaţiu în care erau trataţi bolnavii cu COVID.

Urmare a acestei situaţii, autorităţile medicale au impus o serie de măsuri, specific perioadei de pandemie: toate cadrele medicale din spital sunt obligate să poarte mască, aparţinătorii sunt supuşi unui triaj epidemiologic riguros, iar numărul vizitatorilor a fost limitat; de asemenea, orice persoană care intră în spital este obligată să poarte mască şi halat de unică folosinţă.

Cazurile de infecție cu SARS-Cov-2, în creștere

Conform reprezentanţilor DSP, în judeţul Buzău se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte infectările cu coronavirus.

Astfel, la nivelul judetului Buzău, în perioada 1 iunie – 22 august s-au înregistrat 105 cazuri și două decese, însă începând cu data de 16 august s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri. Astfel că în perioada 16-21 august au fost înregistrate 32 de cazuri, respectiv o treime din numărul cazurilor înregistrate în prima parte a verii.

„Deși COVID – 19 nu mai reprezintă urgenţă de sănătate publică şi avînd în vedere faptul că SARS CoV 2 continuă să circule, fiind posibilă apariţia unor noi variante, este necesară continuarea supravegherii epidemiologice. Astfel, DSP Buzău continuă atât supravegherea cât și monitorizarea evoluţiei epidemiologice a noului coronavirus”, au transmis reprezentanţii DSP Buzău, citați de aceeași sursă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker