Politic

Florin Roman: Creşterea taxelor a fost oprită de PNL, asta nu spune Ciolacu (P)

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că partidul său este cel care a stopat creşterea taxelor în momentul adoptării legii bugetului de stat, acest lucru fiind omis din discursul premierului Marcel Ciolacu de marți de la AmCham CEO Business Forum.

„Premierul României, dl. Marcel Ciolacu, ne anunță azi (marți, n.r.) să stăm liniștiți că în 2024 nu vor crește taxele! Nici nu e cazul după ce guvernul Ciolacu le-a majorat anul trecut și unele au intrat în vigoare la 1 ianuarie. Ce nu spune dl. Ciolacu este că creșterea taxelor a fost oprită de PNL, în momentul adoptării legii bugetului de stat, pentru anul 2024. Iar dl. premier mi-a reproșat public introducerea amendamentului care nu-l lasă să mărească biruri, chiar de la tribuna Parlamentului”, a scris Roman pe pagina sa de Facebook.

„Așadar, liberalii sunt cei care au transformat oprirea creșterii taxelor, de către guvernul Ciolacu, în litera de lege. Prin urmare, domnia sa ne spune că ne face un hatâr, prin respectarea legii. Mediul de afaceri trebuie să știe că atât timp cât vom fi la guvernare îi vom apăra de poftele celor care vor subjugarea mediului privat, pentru a susține ajutoarele sociale!”, a mai scris Florin Roman.

Text asumat de Partidul Național Liberal – Filiala Buzău

Context: Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham (Camera de Comerț Americană în România) CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu măresc taxele nu vor ieşi cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite cu Comisia Europeană, iar la finalul acestui calendar electoral, România va respinge demagogia şi populismul. Este nevoie de garanţii ferme şi de predictibilitate. De aceea, vin astăzi în faţa dumneavoastră cu o dublă garanţie, atât fiscal-bugetară, cât şi de ordin politic. NU mărim taxele! NU ieşim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR! NU ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, a anunţat premierul.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker