Cultură

Florentin Popescu în autografe la Biblioteca Județeană: „Cu dragoste de azi şi de mereu pentru cititorii mei dragi din Buzău”

Florentin Popescu, poet, prozator, critic și istoric literar, eseist, gazetar și făcător de reviste literare, editor, dramaturg, scenarist, memorialist, împlinește, astăzi, 76 de primăveri. Acestui profesionist al condeiului   născut pe meleaguri buzoiene –  despre care a dat mărturie  în cărți  despre Voiculescu și despre Troița din comuna Chiojdu – , directorul Bibliotecii Județene, Sorin Burlacu, îi transmite, pe rețelele de socializare, urările sale de bine la ceas aniversar. „Biblioteca Judeţeană <V. Voiculescu> urează <La mulți ani!> lui Florentin Popescu și invită buzoienii să citească creaţiile sale literare, ce pot fi găsite în mare parte în colecțiile noastre, multe înnobilate cu autografe şi dedicaţii: <Cu dragoste de azi şi de mereu pentru cititorii mei dragi din Buzău, Florentin Popescu> (pe volumul <Nicolae Labiş>. Monografie, Ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, Bucureşti, Editura Rawex Coms, 2012; <Cititorilor mei buzoieni, întru iubire pentru carte şi literatură, Florentin Popescu, 23 nov. 2018> (pe pagina de titlu a cărţii <Povestiri din Anul Cocoşului de Foc>, Râmnicu Vâlcea, Editura Antim Ivireanu, 2017)’.

Tot acolo, directorul Sorin Burlacu, reamintește cititorilor apartenența acestui scriitor polivalent la aceste locuri și trece în revistă câteva dintre  cele peste 100 de volume ale sale. „Născut în 1945, în satul Lera, comuna Chiojdu, Florentin Popescu este o personalitate culturală românească enciclopedică: poet, prozator, critic și istoric literar, eseist, gazetar și făcător de reviste literare, editor, dramaturg, scenarist, memorialist, un profesionist al condeiului. Este autorul a peste o sută de titluri: de la versurile din <Obsesia păsărilor> (volumul de debut, 1970), ori <Diligenţa cu păsări>, la <O istorie anecdotică a literaturii române>, sau <Dicţionar de mitologie orientală>; de la <Antologia poeziei religioase româneşti>, la <Antologia poeziei româneşti de dragoste>, până la seria de interviuri şi comentarii <Seniorii literaturii noastre>”, <Eu v-am citit pe toţi>, <Povestiri din Anul Cocoşului>, <Unsprezece povestiri şi o ficţiune>. Lucrările sale figurează în cataloagele tuturor bibliotecilor din ţară, unde pot fi consultate”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker