Sport

Flancurile naționalei mici, în grija jucătorilor de la Gloria

Sălceanu și Pîrvulescu, la selecționata U20

Cu toate că nu mai sunt titulari de drept în echipa lui Andrei Prepeliță, Sergiu Pîrvulescu și Robert Sălceanu se află, în continuare, în vederile lui Costin Curelea. Pe adresa clubului din Crâng au sosit, înainte de partida cu Pandurii, convocările la naționala Under 20 pentru cei doi tineri fotbaliști. Reprezentativa tricoloră urmează să dispute două meciuri importante cu Italia și Polonia, pe 21, respectiv 26 martie.

Pentru această acțiune, Costin Curelea a chemat mai mulți jucători din liga secundă, eșalon unde tinerii fotbaliști se bucură de mai multe minute jucate, comparativ cu cei din Superliga. Corvinul, CS Afumați, Gloria Buzău, Csikszereda, Unirea Dej și CS Tunari sunt cluburile din eșalonul doi care trimit jucători la reprezentativa U20. Lotul actual a căpătat și o tentă cosmopolită, în urma selecțiilor de la echipe precum Ajaccio, Salernitana, Lecce sau Mezokovesd.

  • Portari: Robert Popa (FCU 1948 Craiova), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara).
  • Fundași: Tony Strata (Ajaccio / Franța), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Ștefan Duțu (CS Afumați), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (FC Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Robert Sălceanu (Gloria Buzău).
  • Mijlocași: Doru Andrei (FC Voluntari), Andres Sfaiț (Salrenitana/ Italia), Szabolcs Szilagyi (Mezőkövesd Zsóry/Ungaria), Aurelian Ciuciulete (FC Unirea Dej), Gabriel David (FC Botoșani), Denis Rența (Sepsi OSK), Ștefan Bodișteanu (Oțelul Galați), Antonio Bordușanu (SC Dinamo 1948), Robert Filip (CFR Cluj).
  • Atacanți: Atanas Trică (CS Tunari), Vladislav Blănuță (FCU 1948 Craiova), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța).

Meciurile contra Italiei și Poloniei se vor disputa pe Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște și contează pentru Elite League U20. România este clasată a șasea, din opt echipe, devansând selecționatele similare ale Angliei și Cehiei. Tricolorii au două victorii, 2-0 cu Cehia și 2-0 cu Anglia, dar și trei înfrângeri, cu Portugalia, Norvegia și Germania. Cel mai drastic insucces a fost înregistrat împotriva „vikingilor”, 0 la 5. În rest, înfrângeri la limită, 0-1 cu Germania și 1-2 cu Portugalia.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker