Sport

Finalul a făcut diferenţa! HC Buzău, a şaptea în Liga Naţională

HC Buzău – CSM Vaslui 31-26 (14-12)

HC Buzău a încheiat Liga Naţională, pentru al doilea an la rând, pe locul 7, maximum posibil în actuala ediţie, după cum s-au derulat ostilităţile pe parcurs şi după emoţiile temporare în privinţa barajului. Finalul a făcut însă toţi banii, echipa buzoiană reuşind trei victorii la rând cu care a slalomat până pe locul care a fixat-o la jumătatea clasamentului.

Ultima, obţinută miercuri după-amiază, la Sala Sporturilor, împotriva lui CSM Vaslui, o adversară incomodă, care a produs „lupilor” atâtea tulburări de-a lungul precedentelor confruntări directe. Fără griji pentru ambele în ultima etapă, miza nu a lipsit şi a reprezentat-o o clasare cât mai bună în ediţia 2021-2022. Vasluiul a fost aceeaşi trupă arţăgoasă şi bine articulată şi s-a aflat la conducerea jocului în mai multe momente pe parcursul primei reprize. Ultimul minut a adus însă 23 de secunde fantastice pentru buzoieni, care au înscris de trei ori la rând – Dumitrana, Stroe şi Mironescu -, şi au încheiat în avantaj, 14-12.

Şi partea secundă a început cu un iureş total al „lupilor”, căruia oaspeţii nu i-au putut face faţă. Buzăul a înscris cinci goluri consecutive fără să primească vreunul, iar scorul a luat proporţii după nici şase minute, 19-12. La o asemenea diferenţă, zarurile fuseseră aruncate, buzoienii nemaiavând decât să gestioneze cu atenţie minutele rămase până la final. 31-26, scor final şi un salt de trei locuri, favorizat, e adevărat, şi de victoria campioanei Dinamo, la Suceava, dar mai ales de surpriza produsă de retrogradata Alexandria, învingătoare în deplasarea de la CSM Bucureşti!

Pero Milosevic părăsește Buzăul

Pero, la ultimul meci

Meciul cu CSM Vaslui a fost ultimul pe banca tehnică a buzoienilor pentru muntenegreanul Pero Milosevic. Un mandat pe doi ani, conform înţelegerii iniţiale, care nu a mai fost prelungit, răstimp în care echipa buzoiană a încheiat de fiecare dată campionatul pe locul 7. „Antrenorul Pero Milosevic a terminat contractul pentru că aşa am avut semnat, pe doi ani. Suntem în discuţii avansate cu un nou antrenor, cu care, după ce vom semna, vom începe să pregătim sezonul viitor”, a anunţat preşedintele
HC Buzău, Georgian Băducu.

Minaur, vicecampioană, Turda, în afara cupelor europene

Ultima etapă a decis şi ce echipe vor participa în ediţia viitoare a competiţiilor europene intercluburi.

Campioana Dinamo era sigură de participarea în Champions League, iar Steaua avea locul asigurat, fiind finalistă în Cupa României. Minaur a încheiat pe 2, iar a patra reprezentantă este Dobrogea Sud Constanţa.

Ocupanta locului 4, Potaissa Turda, a rămas în afara cupelor europene pentru prima dată din 2016, dar ardelenilor le rămâne varianta de a cere un wild card la EHF, cât timp echipelor din Rusia şi Belarus le este interzisă participarea. Poli Timişoara şi CSM Bacău merg la baraj, iar CSM Alexandria şi Universitatea Cluj au retrogradat direct în Divizia A.

HC BUZĂU: Manole, Crăciunescu, Babasafari – Dumitrana – 9 goluri, Pelidija (7), Stroe (5), Vojvodic (4), Mironescu (2), Broască (1), Milosevic (1), Baican (1), Anton (1), Gheorghe, Glendza. Antrenor: Pero Milosevic

CSM VASLUI: Petrila, Cioată – Cumpănici – 8 goluri, Chiratcu (5), Yousefinezhad (4), Huşanu (4), Cîrchea (2), Acatrinei (2), Ionescu (1), Popa, Soare, Amihăesi, Krivokapic, Carali. Antrenor: Gabriel Armanu.

Liga Naţională – Etapa a 26-a (ultima):

 • CSM Bucureşti – CSM Alexandria 30-31
 • CSU Suceava – Dinamo Bucureşti 27-34
 • Steaua Bucureşti – Minaur Baia Mare 27-29
 • Potaissa Turda – CSM Bacău 36-29
 • HC Buzău – CSM Vaslui 31-26
 • Poli Timişoara – Dobrogea Sud Constanţa 19-26
 • Universitatea Cluj – CSM Focşani 23-26

Clasament

 1. DINAMO – 70 p.
 2. Baia Mare – 61 p.
 3. Constanţa – 60 p.
 4. Turda – 58 p.
 5. Steaua – 56 p.
 6. CSM Focşani – 44 p.
 7. HC Buzău – 32 p.
 8. CSM Vaslui – 31 p.
 9. CSM Bucureşti – 30 p.
 10. CSU Suceava – 30 p.
 11. Timişoara – 22 p.
 12. CSM Bacău – 17 p.
 13. Alexandria – 14 p.
 14. U Cluj – 9 p.

Articole similare