sâmbătă, 08 august 2020

Final mai optimist pentru handbalişti

• HC Buzău – CSM Reşiţa 25-20 (13-7)

Prima victorie în campionat după mai bine de două luni, a doua doar în Liga Naţională de la începutul sezonului pentru HC Buzău. Pentru handbaliştii buzoieni, erau absolut obligatorii cele 3 puncte puse în joc în partida de la Sala Sporturilor, împotriva ultimei clasate, CSM Reşiţa.

Pe teren, chiar dacă înaintea partidei împărţeau ultimele două poziţii, cu acelaşi număr de puncte, 4, diferenţa dintre cele două formaţii a fost evidentă. Buzoienii şi-au etalat superioritatea încă din start şi s-au distanţat rapid pe tabelă, oaspeţii reuşind să se apropie, cât de cât, în momentele când HC-ul ridica piciorul de pe acceleraţie. La pauză, elevii lui Eliodor Voica au intrat cu un avantaj liniştitor, 13-7. Scenariul s-a păstrat şi după pauză, cu echipa buzoiană deţinând controlul şi oferind puţine culoare spre poarta lui Manole. Pe final, reşiţenii au mai strâns din scor, pentru o diferenţă indiscutabilă pe tabelă: 25-20.

Cu această victorie, HC Buzău încheie anul în Liga Naţională cu 7 puncte, însă tot pe penultima poziţie, având acum un avans de 3 puncte faţă de Reşiţa, însă la 8 “lungimi” de echipa din faţa sa, CSM Vaslui. Liga Naţională se va relua la sfârşitul lunii ianuarie, cu a doua etapă din retur, când HC Buzău va evolua la Focşani.

Marcatori HC Buzău: Andrei Bejinariu – 6 goluri, Alin Şania – 5 goluri, Liviu Mironescu – 5 goluri, Alex Tălmaciu – 3 goluri, Fabacary Dieme – 3 goluri, Alex Ionescu, George Roşca, Cătălin Scarlat – câte 1 gol

Liga Naţională, Etapa a 14-a, rezultate:

Politehnica Timişoara – Steaua Bucureşti 34-29

HC Buzău – CSM Reşiţa: 25-20

CSM Bucureşti – Potaissa Turda: 30-26

Dunărea Călăraşi – CSM Bacău: 32-27

CSM Vaslui – Dinamo Bucureşti: 33-36

CSM Focşani – CSM Făgăraş: 29-31

Dobrogea Sud Constanţa – Minaur Baia Mare: 32-28

Clasament

 1. Dinamo 36 p.
 2. Potaissa 28 p.
 3. CSM Bucureşti 26 p.
 4. Baia Mare 25 p.
 5. Constanţa 23 p.
 6. Steaua 23 p.
 7. Timişoara 23 p.
 8. Călăraşi 22 p.
 9. CSM Focşani 19 p.
 10. CSM Bacău 16 p.
 11. CSM Făgăraş 16 p.
 12. CSM Vaslui 15 p.
 13. HC BUZĂU 7 p.
 14. CSM Reşiţa 4 p.

A fost şi seara copiilor!
Momente emoţionante înaintea partidei de la Sala Sporturilor, dintre HC Buzău şi CSM Reşiţa, când spectatorii au aruncat în teren jucării de pluş, răspunzând astfel apelului lansat de HC Buzău, Consiliul Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, în cadrul campaniei “Fă o bucurie, donează o jucărie”.
Jucăriile au fost strânse în mai mulţi saci şi, alături de cele deja adunate, împreună cu îmbrăcăminte şi alimente, la punctul de colectare de la Sala Sporturilor, vor ajunge la copiii defavorizaţi din centrele de plasament din judeţ.

loading...
error: Content is protected !!