Sport

Fetele de la Râmnic, cele mai bune din țară la oină

Echipa Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” a câștigat Olimpiada Sportului Școlar

Cele mai bune echipe de oină din țară s-au întâlnit în week-end, la Râmnicu-Sărat, locul de desfășurare a finalelor Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la Oină. Cele opt finaliste – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Băilești, Liceul Tehnologic Hida (Sălaj), Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Gurahonț (Arad), Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” București, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului (Suceava), Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej (Cluj) și Liceul Tehnologic Nr.1 Fundulea (Călărași) -, alături de gazdele de la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță”, s-au calificat la faza finală după ce trecuseră, în prealabil,  de barajele zonale.

S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar trofeul a ajuns la fetele de la Râmnicu-Sărat, îndrumate de profesorul Cosmin Bălan. Buzoiencele au înregistrat victorii cu reprezentantele județelor Sălaj, Dolj, Arad, Ilfov, Călărași și Dej, încheind neînvinse turneul. A fost și o remiză, cea cu Gura Humorului, întâlnire încheiată cu scorul de 5 la 5, poate cea mai spectaculoasă a turneului.

Evident, fetele de la Râmnicu-Sărat s-au bucurat și de susținerea publicului, tribunele Stadionului „Olimpia” fiind animate la toate meciurile atât de pasionații din municipiu, dar și de spectatori veniți de la Râmnicelu, enclavă unde apetența pentru sportul național a ajuns la rang de tradiție. De altfel, patru dintre componentele lotului condus de Cosmin Bălan sunt din Râmnicelu.

Pentru fetele de la Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” a fost un titlu național cu repetiție, ele reușind, și la ediția de anul trecut, aceeași performanță. Cele opt componente ale lotului – Elena Predescu, Elena Calița, Sorina Moise, Mădălina Marin, Carmen Mircea, Andreea Răducu, Alexandra Murgociu, Alexandra Noapteș și Miruna Nechifor -, sunt legitimate la CSM Râmnicu-Sărat, club care tinde să devină un pol de forță la nivel național. Ca un amănunt, toate cele opt adolescente au media generală peste 9.00, demonstrând că sportul și invățătura pot fi complementare.

Râmnicencele vor participa în această vară la Cupa Reginei, cea mai importantă competiție din țară, un invitațional aflat sub patronatul Casei Regale, la finele căruia premiile vor fi acordate de însăși Regina Margareta a României.

Un comentariu

  1. „Regina” Romaniei??! Ești haios, mai verifica.

    Felicitări ramnicencelor!

Articole similare