luni, 01 iunie 2020

Fetele de la Gloria și băieții de la HC Buzău vor fi primii sportivi buzoieni testați de COVID 19

• Dacă handbalul își va relua activitatea la începutul lunii iunie

Posibila reluare a activității competiționale în handbalul românesc, pe 31 mai în cazul băieților și pe 5 iunie în cel al fetelor, trebuie să respecte unele condiții foarte stricte. Sunt condiții care țin în primul rând de siguranța jucătorilor, a antrenorilor, a staffurilor și a personalului angajat la bazele sportive.

Potrivit unui anunț al ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, toți sportivii vor fi testați de coronavirus înainte de a reveni la antrenamente sau competiții, el precizând că aceasta este o condiție principală a reluării activității sportive pe care a discuta­t-o deja cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

„Toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de coronavirus”    

„Dorim testarea spor­tivilor la momentul intrării în aceste baze sportive. Deci orice fel de pregătire sau competiție nu va demara fără o testare, o testare care se va repeta. Așadar toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de ­coro­navirus, iar ea va fi reluată periodic. Va fi o condiție, așa cum am discutat cu Ministerul Sănătății, iar asta se întâmplă oriunde în lume. Dar subliniez, va trebui să găsim resursele financiare, iar organizatorii de competiții și cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru a susține aceste testări. Pentru că în momentul acesta capacitatea noastră de testare e una limitată, vedem că sunt situații în care nu putem testa zilnic toți medicii din spitale care luptă cu acest virus. Deci e o chestiune pe care trebuie să o avem în vedere”, a spus Stroe, citat de ,,Agerpres”.

În aceste condiții, dacă Federația Română de Handbal nu va reveni asupra deciziei luată în Consiliul de Administrație, jucătoarele de la Gloria și handbaliștii de la HC Buzău vor fi primii sportivi buzoieni ce vor fi testați obligatoriu de coronavirus.

Revenirea la antrenamente, în cazul lor, se va produce în jurul datei de 15 mai, după ieșirea din starea de urgență. HC Buzău ar urma să dispute primul meci pe 31 mai, în deplasare, cu Politehnica Timișoara, iar Gloria, pe 5-7 iunie, Final Four-ul Cupei României.

loading...
error: Content is protected !!