luni, 18 ianuarie 2021

Fetele de la Amadeus au petrecut la „Lacul cu Mesteceni” de la Mânzăleşti

Bucate tradiţionale, o gaşcă de prieteni, câteva vehicule off-road şi o casă bătrâneasca introdusă mai nou în circuitul turistic! Este vorba despre locul în care fetele din trupa Amadeus şi prietenii lor au ales să petreacă odată cu ridicarea stării de urgenţă. Mai exact, Patricia Cimpoiaşu, una dintre cele două buzoience din trupă, şi fratele ei şi-au invitat apropiaţii la „Lacul cu Mesteceni”, o locaţie situată în Buzău, în satul bunicilor, la Plavăţu, comuna Mânzăleşti.

„De câţiva ani facem aici nişte petreceri pe cinste! Mă bucur tare mult că cei care au acest loc parcă rupt din rai, Patricia Cimpoiaşu şi Sebastian Cimpoiaşu, au decis să-i lase şi pe alţii să se bucure de aceasta experienţă unică. Recomand din toata inima!”, a scris una dintre prietenele Patriciei Cimpoiaşu.

Iar membra trupei Amadeus a oferit fanilor câteva imagini din locaţia de vis însoţite de textul: „Festiva­lurile se fac şi între prieteni. Astea’s cele mai tari petreceri. Lacul cu mesteceni”.

„Departe de părinţi, de asfalt şi de gumele Turbo”

Nu este pentru prima dată când Patricia vorbeşte despre satul bunicilor ei. În urmă cu trei ani, înainte ca locaţia să fie inclusă în circuitul turistic, artista povestea cu nostalgie câte amintiri o leagă de acest sat, unde există case construite acum 120 de ani.

„Îmi aduc aminte şi povestesc de fiecare dată de toate vacanţele de vară pe care ni le petreceam aici, departe de părinţi, de asfalt şi de gumele Turbo. Ne purta mamaie pe toate coclaurile şi ne învăţa tot felul de lucruri interesante. Ne învăţa cum să le dăm animalelor de mâncare… Pentru raţe, amestecam cu mălai tocătura din urzici într-un găvan de lemn, pentru găini şi curci curăţam ştiuleţii de porumb şi tot aşa. Ne ajuta să ne spălăm hăinuţele în ligheanul de tablă şi să le frecăm bine cu săpun de casă. Ne simţeam foarte responsabili atunci când venea uliul şi trebuia să îl speriem într-un anumit fel. Aveam impresia că oricând ne poate fura câte o găină din faţa ochilor. Iar, în bucătăria de vară, ne învăţa cum să tăiem cu grijă prăjitura turnată de vişine… Hmmm… Încă am toate aceste mirosuri impregnate în memorie. Tataie ne arăta cum se tund oile, ne învăţa să dăm cu coasa şi să întoarcem apoi fânul. Ne învăţa cum se taie lemnele mai groase pentru foc şi cum se face ţuica”, a deta­liat Patricia.

loading...
error: Content is protected !!